kan bristningar försvinna?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-10-15
. Läs vidare för att lära sig om hudbristningar och vad som kan hända att din hud

Du behöver:.
Tejp
Tungspatel.

Identification

Mer än 75 procent av din hud består av kollagen och resten av elastin. Kollagen är en fibrös protein som finns i ben, senor och hud. Elastin är ett protein som gör att din hud att sträcka och flexibel. Varje sträcka varumärket är ett område där elastinfibrer har brutit samman. Det är en kombination av hormonet kortison, liksom huden fysiskt stretching som orsakar denna typ av hud ärrbildning ska visas. De skador som inträffar i mitten lagret av huden, som kallas dermis. Nya stretch märken är lila, rosa eller rödaktiga streck. Med tiden bleknar de oftast att silver eller vita streck. Du kan ha bara några av dem och i olika delar av kroppen.

Typer

Kvinnor och män kan få hudbristningar. Du kan ofta hitta dem på brösten, överarmarna, skinkor, lår, rygg och mage. De tenderar att dyka upp när din kropp genomgår fysiska förändringar som påverkar huden. De är vanliga hos tonåringar under puberteten, gravida kvinnor och tyngdlyftare. Andra orsaker till hudbristningar omfatta förlora för mycket i vikt eller snabb viktuppgång. Genetik kan också spela en roll i om du får hudbristningar.

Förebyggande /Lösning

Det finns ingen magisk kräm som tar bort hudbristningar helt. Krämer som har Retin-A kan hjälpa uppkomsten av stretch märken som bara några veckor gammal. Dermabrasion kan arbeta med äldre hudbristningar. Detta innebär att frysa påverkas huden. Efter detta är gjort tar bort en snabb roterande instrument det översta lagret av huden. Eller överväga en kemisk peeling i vilket kemiska lösning tillämpas på området, och huden att flagna. Många av dessa förfaranden kan förbättra konsistensen och utseendet på din hud.

Expert Insight

Om du inte kan ge upp din dagliga cappuccino, se till att du dricker tillräckligt med vatten. Ät en hälsosam och balanserad kost rik på zink, vitamin A och vitamin C. Dessa vitaminer är viktiga för frisk hud, och äta en bra kost hjälper dig att behålla en normal vikt. Gravida kvinnor bör återfukta huden generöst att minimera deras chanser att få hudbristningar. Det är inte ingredienserna i dessa krämer, som vitamin E eller jojobaolja, som förhindrar dessa strimmor, men massera i huden själv.

Överväganden

Hudbristningar är inte farliga för din hälsa. Om du bestämmer dig för behandlingar, förstår att din försäkring inte kan täcka kostnaderna, eftersom de förfaranden som anses kosmetiska. Det finns risker involverade i behandling, inklusive infektion, permanent missfärgning eller ärrbildning. Bristningar som visas utan en fysisk orsak eller över stora områden av huden bör alltid diskuteras med din läkare. Vissa medicinska tillstånd som Cushings syndrom och Marfans syndrom har förknippats med hudbristningar .

Previous:nothing Next:om permanent makeup ansikte

Relaterade artiklar


 • hur man beräknar DALY
 • hur man sterilisera sprutor
 • Fakta om äldre fysisk kondition
 • rullstolsbunden övningar
 • nycklar till felsökning löpband
 • utvecklingen av neonatal omvårdnad
 • hur du gör din kropp systemet mer basisk
 • ögonläkare rekommenderade solglasögon
 • primära vårdgivaren checklista
 • hur man kan upptäcka ditt inre barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com