kanin parasiter som orsakar diarré hos människor

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-10-09

Du behöver:
Prescription
. Penna.
Foto I.
D.
.

En 50-årig landscaper på Martha's Vineyard kontrakterade en potentiellt dödlig sjukdom efter hantering en död kanin, enligt en rapport i Vineyard Gazette. Statliga offentliga hälso-tjänstemän identifierade sjukdomen som tularemi, ett tillstånd som lätt behandlas med antibiotika. Du behöver inte oroa dig för upphandlande tularemi om du äger en kanin. Sjukdomen förekommer endast hos vilda djur.

Harpest

Harpest, eller harpest, är en sällsynt sjukdom hos vilda kaniner. Om de avtalade, kan det bli allvarliga om de inte behandlas. Sjukdomen är mycket ovanligt i USA, med bara en på miljonen människor testas för det faktiskt visa positivt. Symptomen kan variera men kan även innefatta svullna lymfkörtlar, inflammerade ögon, hudsår, munsår, halsont, diarré eller lunginflammation. Ett antal antibiotika är effektiva mot tularemi.

Orsak

Harpest orsakas av tularensis bakterien Francisella. Denna bakterie är intracellulära, vilket betyder att den lever som en parasit i värdceller. Det infekterar främst vita blodkroppar och därför kan undgå immunförsvaret. Bakterien gradvis sprider sig till flera organsystem inklusive lever, mjälte, lungor och lymfsystemet.

Missuppfattningar

Det finns en vanlig missuppfattning att man kan fånga andra sjukdomar från tamkaniner. Toxoplasmos orsakas av en parasit protozoer, som kan infektera de flesta däggdjur, inklusive kaniner. Toxoplasmos infektion är ett särskilt bekymmer till gravida kvinnor, eftersom det utgör ett hot mot ofödda barn. Du kan bli smittad genom att äta dåligt tillagat kött från smittade djur, eller genom kontakt med katt avföring eller förorenade trädgårdsjord. Katter är de enda arter som kan sprida sjukdomen när levande. Det är därför gravida kvinnor avråds från att hantera brickor kattsand. Kanin avföring är inte en källa till smitta och levande kaniner kan inte sprida toxoplasmos. Kanin kattlådor utgör någon särskild risk för gravida kvinnor.En annan protozoer parasitinfektion hos kanin, koccidios, kan också avfärdas som hot mot din hälsa. Coccidier orsakar svår diarré hos kaniner . Det är dock coccidier finns i kaniner artspecifika och kommer inte att infektera dig .

Previous:nothing Next:georgia synundersökning krav

Relaterade artiklar


 • goda bakterier och barn
 • felsökning av en P90X dra upp bar
 • vad är en spinal blockad?
 • jämföra joniska luftrenare
 • dåliga effekterna av Coca Cola
 • Hur förbereder jag mig EDTA-plasma?
 • kan en pulmonell examen upptäcker röka ?
 • aerob konditionstest
 • proffs i vårdhem med mellanliggande omsorg
 • det bästa minnet livsmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com