luftfuktare för barn

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-10-28
En luftfuktare kan hjälpa till att lindra förkylning och influensa för barn . En luftfuktare i hemmet kan hjälpa till att lindra torra bihålor och lätta luftvägsbesvär som en vanlig förkylning . Enligt Mayo Clinic , bör luftfuktighet i hemmet inte vara lägre än 30 procent och inte högre än 50 procent . Luftfuktare fungerar bäst med vatten som har en låg mineralhalt som destillerat vatten. Håll luftfuktare rena för att undvika sjukdom orsakad av mögel och bakterier växer inuti en smutsig luftfuktare.

Ultrasonic luftfuktare

Ett ultraljud luftfuktare verkar genom att störa vatten i behållaren med högfrekventa ljudvågor. Ljudvågorna churn upp och sprida små vattendroppar i luften. Ett ultraljud luftfuktare kan användas med kallt eller varmt vatten. Dessa luftfuktare kan sprida bakterierna och mögel i luften, så det är absolut nödvändigt att luftfuktaren är rengöras regelbundet och sötvatten la före varje användning. Mineraler kan också spridas i luften med vattnet. Enligt Naturvårdsverket kommer med destillerat vatten hjälper till att minska risken för mineraler i luften.

Impeller Luftfuktare

Impeller luftfuktare använder en skiva som snurrar på en hög hastighet. Skivan snurrar genom vattnet och skickar det till en skärm som diffunderar vattnet till små droppar. De små vattendropparna sedan sprids i luften. Många impeller luftfuktare innehålla en luft bricka för att döda bakterier och virus i vattnet. En jon stick i vattnet kommer att förstöra mikrober också. Disken kan tas av och tvättas för hand eller placeras i en diskmaskin. Naturvårdsverket och Consumer Product Safety Commission är överens om att fläkthjulet luftfuktare också kan sprida mineraler, mögel, bakterier och andra föroreningar i luften. Ordentlig rengöring och användning av destillerat vatten kan bidra till att minska risken för smittspridning.

Evaporativ Luftfuktare

Evaporativa luftfuktare producera en kall dimma, som också består av en veke som absorberar vatten från reservoaren och sedan en fläkt blåser luft över veken. Vatten förångas genom luften blåser kring veken och sprids i rummet. Den mängd vatten som avdunstat i vattenånga beror på den relativa luftfuktigheten i rummet. Om luftfuktigheten är låg, kommer mer vattenånga kan avdunsta och spridas i rummet. Eftersom luftfuktigheten i rummet ökar, spridda mängden vattenånga genom en evaporativ fuktare minskar. Naturvårdsverket varnar för att veken kan hamnen mögel och bakterietillväxt, så veken noggrant skall sköljas ren och torka helt mellan användningarna. Veken kan också bli igensatta med mineralfyndigheter om kranvatten används i behållaren, så du bör använda destillerat vatten för att minska ackumulering av mineraler.

Previous:nothing Next:anvisningar för provtagning av vatten

Relaterade artiklar


 • roliga sätt att förlora magen fett
 • hur man jämföra kostnaderna för ett självständigt seniorboende
 • den bästa mat för kvinnor att äta
 • korrekt hållning när de står och sitter
 • symtom på endometrios i tarmen
 • Hur länge stannar ungarna i bältesstolar ?
 • kroppstemperatur mätverktyg
 • drogförebyggande musikprogram
 • hur man sterilisera sprutor
 • hur man inte ska få en kall när någon i ditt hus är sjuk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com