missfall varningsskyltar

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-10-13
Ett missfall kan vara en traumatisk upplevelse för någon kvinna. Även om det inte får några allvarliga fysiska effekter, kan ett missfall vara känslomässigt svårt. När kroppen spontant slutar en graviditet, är det oftast för att det är något fel med fostret. Här är några av de varningssignaler om en förestående missfall

Betydelse

Ett missfall, annars känd som spontan abort, är ett tillstånd där graviditeten slutar naturligtvis, i motsats till abort. Missfall inträffar vanligen under de första 3 månaderna av graviditeten. Ofta ett missfall inträffar innan kvinnan inser även att hon är gravid.

Funktioner

Symptomen för missfall kan variera beroende på den enskilde, men den vanligaste symtom är blödning, som kan vara mild till svår och kan vara rosa, brun eller röd färg, ryggont som kan öka i intensitet, kramp i nedre delen av magen, flytningar av blod färgat slem. och sammandragningar
Mycket tidiga varningstecken kan inkludera viktminskning, trötthet, förlust av aptit och letargi. Även om vissa ljus blödning kan vara normalt under graviditet, en gravid kvinna upplever något blödning, smärta, kramper eller andra tidigare nämnda symptom bör kontakta sin barnmorska omedelbart som en försiktighetsåtgärd.

Överväganden

En vanlig orsak till missfall är kromosomavvikelser hos fostret. Andra möjliga orsaker är moderns ålder och hälsa, buken, infektion, hormonella obalanser och problem med moderkakan. Felaktig implantation av ägget kan resultera i missfall. Om mamman har en sexuellt överförbar sjukdom, kan den orsaka missfall också.

Varning

Kvinnor som är över 35 år löper en ökad risk, liksom de som har haft en tidigare missfall. Det finns också fler risk för kvinnor som haft andra komplikationer under graviditeten, till exempel utomkvedshavandeskap, placenta previa eller abruptio, för tidig födsel och havandeskapsförgiftning. Detta betyder dock inte att om en kvinna har haft ett av dessa villkor att hon kommer att ha ett missfall i senare graviditeter, men hennes Förlossningsläkaren får följa hennes graviditet mera noggrant eftersom hon är på en högre risk. Kvinnor med hälsoproblem som diabetes kan också vara en ökad risk för missfall.

Expert Insight

Enligt uppgifter på HealthSquare. com, mer än 30 procent av graviditeter slutar i missfall. I vissa fall är missfall oundviklig, men många tidiga graviditeter risk att fortgå under hela dräktighetstiden och slutar i leveransen av ett friskt barn. Om din barnmorska misstänker att du kan löpa risk för missfall, kan en ultraljudsundersökning upptäcka fostrets tillstånd. Sängläge eller begränsad aktivitet och avhållsamhet från samlag kan rekommenderas. Din läkare kommer att övervaka din graviditet noga och kan öka frekvensen av prenatal besök.

Förebyggande /Lösning

Trots att en del missfall inte kan undvikas, är det bäst att vidta alla försiktighetsåtgärder speciellt du bedöms vara hög risk graviditet. Rök inte, och försöker undvika att vara runt andra som gör. Undvik alkohol och begränsa koffeinintag. Äta hälsosamt och ta din prenatala vitaminer. Rådgör med din barnmorska om långväga resor eller innan det inleder en ny övning rutin . Undvik starkt ansträngande aktivitet . Försök att hålla stressen på ett minimum . En sund livsstil kan bidra till att säkerställa en hälsosam graviditet och barn . Det är viktigt att komma ihåg att även om en kvinna har ett missfall , eller till och med mer än en , kan hon gå på att få helt friska fullgångna barn i efterföljande graviditeter .

Previous:nothing Next:bli surrogatmamma

Relaterade artiklar


 • moderskap mode idéer
 • Hur konverterar jag steg på en stegräknare ?
 • övningar för höfter och lår fett hemma
 • onlineapotek bedrägeri förordningar
 • pacemaker historia
 • hur man förutsäga födelsedatum efter befruktningen
 • effekter av spädbarnsmassage
 • Medtronic implantat
 • en lista på parasiter som kan vara i den mänskliga kroppen
 • Hur kan mögel växa i din frys ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com