om kroppshållning

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-10-14
Som ett barn, du troligtvis kommer ihåg din mamma berätta dig någon gång att stå rakt och inte hopsjunken. Även om hennes uppsåt kan ha varit att förbättra din sociala nådegåvor, det finns en verklig nytta till att ha bra hållning. Ägna särskild uppmärksamhet åt hur du håller din kropp inte bara kan hjälpa dig att se bättre, kan det hjälpa dig att må bättre, samt

Du behöver:.
Tejp
. Tungspatel.

Betydelse

Bortsett från att förbättra din allmänna utseende, är bra hållning avgörande för kroppens totala välbefinnande, och det har också stor inverkan hur man mår både fysiskt och mentalt. Dålig hållning inbjuder till övergripande muskelspänningar, orsakar huvudvärk, stela nackar och ömma ryggar. Och även om det kan tyckas intuitivt, hur du har bra hållning är en färdighet som de flesta människor måste medvetet arbeta på.

Funktion

Öva bra hållning tvingar en person att observera hur hennes nacke och ryggrad anpassa att arbeta tillsammans. När du är klar konsekvent, övningar för att förbättra hållningen kan lindra obehag i samband med diskbråck, knä och axlar smärta, artrit och allmän värk och smärta.

Typer

Det finns flera typer av program och filosofier som syftar till att främja god hållning. En populär metod som de flesta människor känner till är Yoga. Klassisk Yoga, som består av ca 20 olika poser, använder skonsam sträcker att justera kropp och själ. När sinnet är klar och fokuserad, detta leder till ett ordentligt postured kropp.
En annan metod är osteopati, där personen arbetar för att förstå hur kroppen fungerar i förhållande till skelett, muskler och bindväv. Ett av huvudmålen med osteopati är inte bara att lindra symptomen av ett sår nacke eller rygg, men att arbeta med de underliggande orsakerna till smärta.

Fördelar

Bra hållning gör att du kan uppleva ett större utbud av rörelse i hals, armar och ben, och förbättrar din förmåga att idrotta utan att skada sig. Likaså främjar god hållning mental klarhet och hjälper dig att utföra uppgifter mer effektivt utan att känna sig stressad eller trött.

Förebyggande /Lösning

Det första steget för att förbättra din hållning är att inse vad en god hållning ser ut. I stående position , bör din ryggrad likna bokstaven " S " Du kan uppnå detta genom att stå med fötterna lätt isär , med ena foten något framför den andra . Slappna av nackmusklerna så att huvudet roterar fritt , utan direkt , över axlarna . Dina axlar , höfter , knän och anklar bör alla anpassa . Även praktiserande bra hållning kan känna onaturlig först kan du omskola fort din hjärna att identifiera hur din kropp är tänkt att känna . Sluta regelbundet under hela dagen för att kontrollera din hållning . Snart kommer stå raka och höga vara andra natur .

Previous:nothing Next:vad är fosterpåverkan?

Relaterade artiklar


 • ilska metoder för minskad
 • utvecklingen av neonatal omvårdnad
 • hur man köper en ceragem säng
 • hur man ska rapportera missbruk på ett vårdhem i Tennessee
 • kan en pulmonell examen upptäcker röka ?
 • hur man läser en termometer under armen
 • kan barn vikt tåget?
 • Hur gör jag kuddar byta tyg ?
 • koppar kopparspiralen & hur det fungerar
 • excerise boll övningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com