preventivmedel biverkningar

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-10-13
Det finns olika typer av preventivmedel är tillgängliga för kvinnor, men kanske den mest populära är de hormonella preventivmedel. Medan de är några av de mest effektiva former av preventivmedel på marknaden är det viktigt att veta att precis som alla andra typen av läkemedel, dessa preventivmedel kommer med en egen uppsättning av biverkningar och komplikationer

Du behöver:.
tejp.
Tungspatel.

Typer

Den populäraste typen av hormonella preventivmedel är p-piller kallas "p-piller. "Det finns också p-plåster, preventivmedel skott och preventivmedel ringa.

Funktion

En kvinnas hormoner kontroll av utsättning av ett ägg och förbereda kroppen för att rymma ett befruktat ägg. Emellertid hormonella preventivmedel innehåller syntetiskt östrogen och progesteron hormoner. Dessa syntetiska hormoner hämmar funktionen hos kroppens naturliga hormoner för att förhindra graviditet. Detta kan ske på tre olika sätt. syntetiska hormoner kan stoppa kroppen från att ge ut ett ägg till äggstockarna. De kan ändra livmoderhalssekretet att göra det svårt för en spermie att hitta ett ägg och därför befrukta det. Eller kan de göra slemhinnan i livmodern otillförlitliga för lyckad implantation. Oavsett tillvägagångssätt, dessa syntetiska hormoner är särskilt skickliga på preventiv effekt.

Effekter

Det finns flera biverkningar förknippade med hormonella preventivmedel, men majoriteten av dem inte är allvarliga. De kan variera från mild till svår. De inkluderar illamående, förstoppning, gasbildning, oregelbundna menstruationer, småblödningar mellan menstruationerna, ömma eller svullna bröst, viktökning, humörsvängningar inklusive ångest, nervositet eller depression, minskad sexlust, huvudvärk och trötthet, flytningar, akne, vätskeretention och ibland hår förlust och förändringar i hårväxt. Om du är orolig för hur allvarliga de av dessa effekter är det bäst att se din läkare.

Varning

Ibland finns det mer allvarliga effekter som använder hormonella preventivmedel, särskilt om det tas under en lång period av gången. Om du upplever något av följande symptom (lätta att komma ihåg av ordet värk), bör du omedelbart uppsöka läkare. Dessa symtom är: Buksmärta, bröstsmärta, svår huvudvärk som åtföljs av yrsel, Ögonproblem eller dimsyn och svullnad i benen eller låren. Dessa symtom kan tyda på leversjukdom, hjärtsjukdom, gallblåsa sjukdom och speciellt blodproppar.

Överväganden

En läkare behöver känna till hela din medicinska historia innan förskrivning av hormonella preventivmedel. Kvinnor med vissa villkor som t. ex. leversjukdom, diabetes, hjärtsjukdomar, högt blodtryck, bröstcancer eller cancer reproduktiv bör inte på hormonella preventivmedel. Det föreskrivs inte heller att kvinnor över 35 som röker på grund av deras riskfaktorer. Kvinnor med en första gradens släkting som en bror eller syster som har upplevt blodproppar i benen eller lungorna bör också undvika denna typ av preventivmedel.

Missuppfattningar

Många kvinnor tror felaktigt att preventivmedel bidrar till att förebygga sexuellt överförbara sjukdomar. Hormonella preventivmedel förhindrar bara graviditet. För att skydda dig mot hiv och andra sexuellt överförbara sjukdomar, är en annan form av preventivmedel behövs, t. ex. kondom.

Fördelar

Inte alla biverkningar av hormonella preventivmedel är negativa. Många kvinnor uppger att de har lättare perioder, färre problem akne och lättare att hantera symptomen vid PMS grund av hormoner.

Previous:nothing Next:om Mothball förgiftning

Relaterade artiklar


 • kontaktlinser som du bär på natten
 • Hur du donerar ägg för pengarna i Arizona
 • klitoris infektioner
 • hur man beräknar optimala hjärtrytm
 • Medtronic implantat
 • Vad är några faror från att inte tvätta händerna?
 • pacemaker historia
 • hur man ska rapportera missbruk på ett vårdhem i Tennessee
 • hur man kan jämföra äldreboenden i ditt område
 • alkohol detektionsmetoder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com