receptbelagda läkemedel plan alternativ

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-10-12

Du behöver:
tejp
. Tungspatel .

Med eller utan försäkring finns det några receptbelagda läkemedel plan alternativ . Du kan köpa en generisk version av ett varumärkes drog . Du kan köpa en varumärkes drog som inte har en generisk . Eller så kan du köpa en drog varumärke som har en generisk version tillgänglig . Oavsett vilket alternativ du väljer , kommer generiska läkemedel kostar alltid mindre än märkesdroger .

generiska läkemedel

En del människor tror generiska läkemedel inte fungerar samt droger namn varumärke . Inte sant. I själva verket generiska läkemedel är en exakt kopia av märket drogen. De kan se och smaka annorlunda men de är samma. Den största skillnaden är att de kostar mindre. Så nu du undrar varför två exakt samma droger har olika namn och priser. Här är anledningen. När FDA godkänner en helt ny drog för ett läkemedelsföretag, har att läkemedelsföretag hela rätt att sälja det läkemedel för cirka 14 år. Detta gör att läkemedelsföretaget att återkräva forsknings-och utvecklingskostnader det tog att producera denna drog. När denna tid löper ut , kan andra läkemedelsföretag göra en kopia av samma läkemedel och sälja det som ett generiskt läkemedel . Eftersom alla inledande forskning och utveckling har redan gjorts på denna drogen, kan den nya drogen företaget göra det och sälja det för mindre . Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA ( Food and Drug Administration ) övervakar och godkänner alla generiska läkemedel att vara säker på det aktiva läkemedlet ingredienserna är samma .

köpa generiska läkemedel

Vissa personer kanske inte vill byta till ett generiskt läkemedel , eftersom deras försäkring täcker en del av kostnaderna . Låt oss titta på Zocor , en kolesterolsänkande läkemedel varumärke . Detta recept skulle kosta ca $ 106 per månad . Det generiska namnet för denna drog är Simvastatin och det kostar $ 36 per månad . Mycket få planer täcka 100 procent av kostnaderna för läkemedel . Vanligtvis de täcker omkring 30 till 50 procent av kostnaderna. Så med eller utan försäkring , skulle du spendera mindre pengar att köpa ett generiskt läkemedel . Många stora butiker med apoteken erbjuda billiga generiska läkemedel .

byta till generiska läkemedel

Låt säga att din läkare ordinerar Lipitor , en kolesterolsänkande läkemedel som kostar $ 115 per månad . Det finns inga generiska varumärke för Lipitor ännu. Tala med din läkare om att byta till ett läkemedel som har ett generiskt varumärke som är säkert och effektivt. För vissa människor kan Simvastatin vara lika säker och effektiv som Lipitor. Du kan också be en apotekare om det finns en generisk version till din drog. Apotekare kan inte ändra dina recept men i de flesta fall kan de hjälpa dig kontakta din läkare om att göra bytet.

Inget alternativ för generiska läkemedel

Om du inte har några alternativ för att ta ett generiskt läkemedel, många stora butiker som Costco och Kmart har rabatter på kända varumärken droger. Du kan också kontrollera VIPPS webbplats (se resurser) för onlineapotek som säljer billiga kända varumärken droger. Kontrollera också med din farmaceut om alla program drog bistånd.

Previous:nothing Next:olika träna planer

Relaterade artiklar


 • hur man trimma ner magen fett
 • peak flödesmätare instruktioner
 • Vilka är de viktigaste typer av bakterier?
 • artificiell insemination förordningar
 • vitamin och mineral information för barn
 • ofrivilliga muskler i kroppen
 • spermabank lagar
 • Hur många kalorier Power Walking bränna?
 • hur man beräknar DALY
 • defibrillator specifikationer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com