stelhet och smärta i händer & rosa symtom öga

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-10-17
Många människor lider av stelhet och smärta i händer , oftast orsakas av artrit . Om du är lidande, smärta och stelhet i händerna samt symtom på rosa öga , mer känd som konjunktivit , då kanske du lider ett tillstånd som kallas Reiter syndrom

Du behöver : .
tejp .
Tungspatel .

smärta och stelhet

Smärta och stelhet i händerna orsakas ofta av artrit . Artrit är inflammation i lederna som orsakar svullnad, smärta och minskad rörlighet , eller stelhet . Brosk som skyddar lederna börjar brytas ner , vilket gör att benen att gnugga tillsammans . Artrit uppträder vanligtvis med åldrande , infektion , ett brutet ben , eller på grund av en autoimmun sjukdom system , där immunförsvaret av misstag identifierar en kroppsdel som utländska .

Konjunktivit

Konjunktivit uppstår när bindhinnan , som är den membran som täcker den vita delen av ögat , blir inflammerad . Konjunktivit är populärt kallas rosa öga eftersom ögat blir rött när det sväller . Det finns många orsaker till symptomen av konjunktivit, t. ex. bakteriell infektion, virus som vanlig förkylning och allergier. När symtomen på konjunktivit uppträder med symtom på artrit, kan det bero Reiter syndrom.

Reiter syndrom

Reiter syndrom är en reaktiv artrit, vilket innebär att det sker som en reaktion på ett annat tillstånd. Reiter syndrom är oftast utlöses av bakterier som salmonella och sexuellt överförbara sjukdomar som klamydia. Samt artrit och konjunktivit, andra symtom på Reiter syndrom inkluderar urinvägsinfektioner, sår och sår på penis och palmer, och i sällsynta fall hjärtproblem.

Behandling

Det finns ett antal behandlingar för Reiter syndrom. Drug-baserade behandlingar ingår antibiotika för att hantera eventuella kvarstående bakteriell infektion, till immunsuppressiva försöka ta itu med ett överaktivt immunsystem, och kortikosteroider för att minska inflammation. Äta fet fisk, nötter och linfrön kan också bidra till att minska mängden kemikalier i kroppen som orsakar inflammationen.

Överväganden

Du bör kontakta din läkare om du uppvisar symptom på konjunktivit eller artrit. En attack av Reiter syndrom ska vara mellan tre och sex månader. Tala med din läkare om dina symtom varar längre än den perioden.

Previous:nothing Next:om sjukdomar i gallblåsan

Relaterade artiklar


 • hur man väljer en gynekolog
 • excerise boll övningar
 • vad som gör vår ögonfärger ?
 • patientens uppförandekod
 • hur man beräknar ägglossning för en oregelbunden cykel
 • alkohol detektionsmetoder
 • typer av muntliga bakterier
 • defibrillator specifikationer
 • daglig verksamhet för pensionärer
 • barn och kryssa säkerhet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com