tidiga tecken på klimakteriet

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-10-15
Med uppkomsten av klimakteriet kommer befrielsen av månatliga mensvärk och oplanerad graviditet. Klimakteriet kallas de "stora förändringar", men din kropp är i övergången till denna fas av ditt liv innan den dagen kommer. Detta är anledningen till att du börjar få tidiga symtom. Alla åsikter klimakteriet annorlunda. Vissa kvinnor säger att det ger dem en sexuell frihet som de aldrig visste innan och andra sörjer sin barnlöshet. Klimakteriet handlar om förändring och du bör veta vad som väntar.

Identification

Någon gång mellan åldrarna 45 och 55 kommer de flesta kvinnor har sin sista menstruation. Klimakteriet är den tid i en kvinnas liv när äggstockarna slutar producera ägg. Menstruation stannar helt och hon inte längre kan återskapa. Varje kvinna går igenom denna förändring och det bör inte förväxlas med en sjukdom. Detta är en normal process av åldrande. Klimakteriet orsakar fysiologiska förändringar i kroppen som kan påverka en kvinna fysiskt och känslomässigt. Tidiga tecken och symptom på klimakteriet orsakas av ett ständigt förändras av hormoner.

Tidsplan

Det finns tre stadier av klimakteriet. Perimenopause är det första steget och signaler som din reproduktiva systemet långsamt håller på att stängas. Dina äggstockar börjar att producera mindre östrogen och progesteron. Kvinnor går i allmänhet igenom detta stadium runt deras sena 40 till mitten av 50-talet. Andra kvinnor börjar märka tidiga tecken på klimakteriet i 30-årsåldern. I slutet av perimenopause och fram till den punkt av klimakteriet finns det en snabb minskning av östrogen. Det andra steget är klimakteriet. Klimakteriet är sista när en kvinna inte har en period för 12 månader i följd. Under denna tid kan en kvinnor har många olika symptom, men varje kvinnor påverkas av klimakteriet annorlunda. Vissa kvinnor märker knappt det och andra har mardrömslika symtom. Postmenopause är det sista steget och den hänvisar till åren efter en kvinna har gått igenom klimakteriet. Det finns större hälsorisker under denna tid som hjärtattack och stroke.

Effekter

De flesta kvinnor märker tidiga tecken före klimakteriet faktiskt sker. Kvinnor som har förutsägbara menstruationscykeln kommer troligen märker dessa förändringar som inträffar först . Cyklar kan bli längre eller kortare. Menstruationsblödningar kan tyngre eller lättare . Skippade eller sen perioder är mycket vanliga före klimakteriet. För dem som har oregelbunden menstruationscykel , kan det vara svårare att berätta . En kvinna kan fortfarande bli gravid under klimakteriet . Missade perioder får inte innebära klimakteriet . En kvinna kan också ha värmevallningar från tid till annan . Hon får skylla detta på sin omgivning eller bär för mycket kläder . Samlag kan bli obehagligt eftersom de vaginala foder successivt tunnar och blir mindre elastisk. Detta beror på östrogen nivåer som är skiftande. Dessutom kan hon ha också drastiska förändringar i hennes humör. Hon kan känna sig oroliga, irriterad, förvirrad och deprimerad. Hennes liv kan vara givande och ändå har hon är full av sorg och missnöje. Förlust av sömn är också vanligt på grund av varm blinkar eller sömnlöshet. Hon kommer att märka att hennes hjärta kan klappa, vilket är en onormal känsla som känns som om hjärtat bultar eller slå för snabbt. Detta märkliga känsla känns i halsen, nacken eller bröstkorgen. Stress och ångest kan göra hjärtklappning värre.

Fördelar

En vanlig myt om klimakteriet är att livet är över och det är allt neråt efteråt. Detta är inte sant. Klimakteriet borde firas eftersom det är början på ett annat kapitel av livet. Kvinnor lever i sina sena 70 och framåt, så när du träffar klimakteriet, kan du fortfarande har många år framför dig. Du behöver inte längre oroa sig för PMS-symptom, kramper, gasbildning eller få slut på tamponger. Ditt sexliv kan förbättra eftersom du inte behöver oroa sig för att bli gravid. När du känner igen tidiga tecken på klimakteriet, rådgöra med din läkare för att minska symtom. Det finns ingen anledning att genomlida svett bad eller sömnlöshet.

Varning

När du börjar uppleva klimakteriet, din risk för benskörhet ökar. En kvinna är i fara när östrogennivåerna börjar sjunka. Benskörhet är ett allvarligt medicinskt tillstånd som orsakar en försämring av benmassa och densitet. Frakturer är mer sannolikt att inträffa. Kvinnor vet ofta inte att de har benskörhet förrän en fraktur uppstår i mitten till nedre delen av ryggraden . Osteoporos kan orsaka förödande och bestående men om det inte stoppas . Vissa kvinnor väljer att ta hormonersättningsterapi (HRT ) för att återställa östrogennivåerna. Detta bidrar till att bromsa utvecklingen av ben gallring och kan bidra till att öka tätheten av ben . Rådgör med din läkare och diskutera fördelar och allvarliga risker med HRT .

Previous:nothing Next:kan bristningar försvinna?

Relaterade artiklar


 • fötter smärta & förmån för studsade
 • Hur hittar jag en läkare i Oklahoma City?
 • Hur köper jag en pump ameda bröst ?
 • den optiska densiteten för röntgenfilm
 • hur man ska tolka en genogram
 • Vilka är fördelarna med en CPM-maskin?
 • excerise boll övningar
 • Fördelarna med elliptiska cyklar för äldre
 • hur man förbereder, lagra och laga mat med förnödenheter mat
 • göra koksaltlösning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com