vad är fosterpåverkan?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-10-14
Fosterpåverkan är en ganska dåligt definierat medicinsk term som hänvisar till vad som händer när ett foster börjar få problem medan mamman är i arbete. I de flesta fall handlar fosterpåverkan en brist på luftflödet till fostret som kallas fetal hypoxi. Medan de flesta bebisar levereras utan några komplikationer från fosterpåverkan, det finns tillfällen när det resulterar i sådana villkor som cerebral pares, kramper och mental retardation

Funktion

Det finns ett antal situationer som kan leda till fosterpåverkan. En som är gemensamt är när mamman börjar uppleva sammandragningar under förlossningen och blodflödet till moderkakan plötsligt klipps av. Moderkakan kuvert fostret och barnet härleder näringsämnen från det. Under värkarna ibland skärpning av musklerna trycker mot navelsträngen genom vilka näringsämnen och blod passera, vilket orsakar fosterpåverkan. Kan

Typer

fosterpåverkan bero på andra sätt. Infektioner kan leda till detta tillstånd som kan vad som är känt som en moderkaksavlossning, där fostret separerar från moderkakan för tidigt på arbetsmarknaden. Om navelsträngen är fördrivits under arbetsmarknaden, känd som en framfall navelsträngen kommer fostret saknar näringsämnen tills problemet är åtgärdat eller det föds. Lågt blodtryck under födelseprocess på den del av modern påverkar fostret också, med fosterpåverkan en möjlighet.

Storlek

Några av tecknen på fosterpåverkan är långsam hjärtfrekvens på mindre än 100 slag per minut som kallas brachycardia. Motsatsen, takykardi, är ett hjärtslag av mer än 180 slag i minuten, vanligtvis resultatet av mamman har feber. Läkare kommer att uppmärksamma detta nummer, i vetskap om att den genomsnittliga fostrets hjärtfrekvens är mellan 120 och 160 slag per minut. Fostrets acidos söks för att upptäcka fosterpåverkan, vilket innebär att det finns en uppbyggd av för mycket syra i bebisens blodomlopp.

Förebyggande /Lösning

När tecken på fosterpåverkan ses, måste barnet som skall levereras så snabbt som möjligt. En lösning på detta är ett kirurgiskt ingrepp som kallas Cesarean-avsnitt, som tar bort barnet genom ett snitt i moderns mage. I andra fall inducera förlossningen med läkemedel skyndar på leveransen. Episiotomi utförs genom att göra ett snitt i regionen från anus till slidan för att tillåta leverans till inträffa snabbare, det är ett annat alternativ. Ibland läkare kommer att anställa en sugpropp som han kan placera på barnets huvud när det visas. Det kan hjälpa dra barnet ner i förlossningskanalen i en sugklocka leverans.

Överväganden

fostrets hjärtfrekvens kan noggrant bevakats av användning av elektronisk fosterövervakning hjärtövervakning. Hjärtat Monitorn använder ultraljud för att upptäcka rörelse fostrets hjärta. Barnets hjärtfrekvens kan då fastställas och det kommer att ses av en sjuksköterska under leveransen. Sjuksköterskan kommer att kunna ta hänsyn till eventuella avvikelser av hjärtfrekvensen från reaktioner på sammandragningar och låta läkarna vet om det finns anledning till oro.

Previous:nothing Next:vad är akut medicinsk medgivande?

Relaterade artiklar


 • buggar som ser ut som vägglöss
 • onlineapotek bedrägeri förordningar
 • barnens dagliga kosten
 • vad händer om en människa tar metacam?
 • artificiell insemination förordningar
 • georgia synundersökning krav
 • hur du gör din kropp systemet mer basisk
 • äldre psykisk misshandel
 • proffs i vårdhem med mellanliggande omsorg
 • navelsträngsblod information
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com