vad som orsakar extrema humörsvängningar ?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-10-10
Om du får besvärande eller ens svår humörsvängningar, är du inte i minoritet. Förstämningssyndrom påverka mer än 10 miljoner amerikaner varje år, enligt thehealthcenter. info. Vissa humörsvängningar är minimala och inte mycket till annat än ett par timmar av ångest, för vissa individer kan dock humörsvängningar vara dramatiska och förödande. Dessa personer kan lida av manodepressiv sjukdom sjukdom, som nu kallas bipolär sjukdom.

Kvinnor och hormoner

Kvinnor som blivit offer för humörsvängningar oftare än män. Detta kan bero på hormonella förändringar under graviditeten, efter graviditeten och före menstruationen. Humörsvängningar är resultatet av kemisk obalans i hjärnan.

Sändare

När hjärnan frigör signalsubstanser, som är kemiska ämnen, upplever vi en rad känslor, inklusive ångest eller depression, lycka, rädsla eller stress. De släpper och sedan reabsorption av signalsubstanser har betydelse för en persons humör. När humörsvängningar är extrema, kan orsaken vara en obalans i norepenephrine, dopamin, GABA och serotonin, vilka alla är sändare.

Puberteten och hormoner

När barn går igenom puberteten och könshormoner östrogen och testosteron är i full gång för första gången detta kan resultera i humörsvängningar, enligt thehealthcenter. info.

Bipolär sjukdom

Bipolär sjukdom, också känd som manodepressiv sjukdom, resulterar i extrema humörsvängningar, inklusive bottenrekord (depression) och toppar (mani). Villkoret är resultatet av en kemisk obalans samt en obalans i hjärnans funktion i det område som styr känslor , enligt Mayo Clinic . Bipolär sjukdom är ett resultat av miljömässiga och genetiska faktorer som stör hjärnans funktion och kemi .

.

PMDD

PMDD eller premenstruell dysfori syndrom är mycket värre än PMS . Det kan vara försvagande . PMDD resulterar i svåra humörsvängningar som kan störa en kvinnas liv . Detta tillstånd orsakar mani , ångest , ilska , irritabilitet och känslan av att vara på kanten . Man tror att den fysiska förändringar som sker i en kvinnas kropp före sin menstruation starkt påverkar humör och kan orsaka extrem affektiva störningar.

Man klimakteriet

Humörsvängningar hos män är också resultatet av hormonella förändringar, som uppträda som en man blir äldre. När testosteronnivåerna avtar, är en man mer mottaglig för humörsvängningar. I själva verket har villkor myntats för att beskriva detta tillstånd: manliga klimakteriet eller andropause. Symtom på detta är depression, minnesförlust, brist på motivation, självmordstankar, nedsatt libido, sover för mycket eller inte kunna sova, viktökning eller viktminskning och sorg.

Previous:nothing Next:grupp B-streptokocker CDC-riktlinjerna

Relaterade artiklar


 • gym i Urbana, Illinois
 • aerob konditionstest
 • vad är orsakerna till gula svett fläckar?
 • Ovitrelle instruktioner
 • öronproblem hos barn
 • kemikalier i regnvatten
 • proffs i vårdhem med mellanliggande omsorg
 • fysiska åtgärder för att bota stift maskar
 • spermabank lagar
 • rättsmedel för gnetter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com