vitaminer med järn för barn

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-10-20
Små barn behöver 10 mg järn per dag . Äldre barn behöver 12 mg ( män) eller 15 mg ( kvinnor) . Järn behövs för produktionen av blod och utveckling av muskler . Utan den kommer barnen att känna ständigt trött och slö . Det finns en mängd olika livsmedel med hög järnhalt , inklusive rött kött och spenat . Men om du känner ditt barn inte får tillräckligt med järn genom sin kost , prova att införa järntillskott i de dagliga rutinerna .

Poly-Vi-Sol med järn Drops

Detta är multivitamin droppar som är producerade av Mead Johnson Läkemedel och säljs över disk på de flesta droger butiker. Varje dos innehåller 10 mg järn (i sulfat-heptahydrat form), tillsammans med andra viktiga vitaminer och näringsämnen, såsom vitaminer A och B, och riboflavin. Poly-Vi-Sol kommer i drop form och är normalt säljs i 50 ml flaskor. Barn bör ta 1 ml dagligen ett kosttillskott till sin normala kost. Det droppar fruktsmak för att förbättra deras smak.

Vitaminer Plus Iron

Vitaminer Plus Järn är en viktig Nutrition produkt som har utformats för barn. Dosen är i tablettform, där varje tablett innehåller 12 vitaminer, inklusive 60 mg C-vitamin och 0,2 mg folsyra. Tabletterna har också en hög (2,5 mg) järnhalt. Att vädja till barn, är varje tablett kallas en Dinotab och har en Herbasaur karaktär ingraverade. Tabletten innehåller också fruktos och naturliga citron-lime smak för att göra det smaka sötare. Barn bör ta en tablett dagligen tillsammans med måltid. Om ditt barn inte gillar att ta tabletter, kommer Vitamin järn plus även i flytande form. Detta har en högre järnhalt (4 mg) och är orange smaksatt att göra det lättare att svälja. En 5 ml dos bör tas med en måltid en gång om dagen.

Feosol

Feosol är endast lämplig för barn med anemi och ska endast förskrivas av din läkare. Anemi inträffar när ditt barn har en låg koncentration av hemoglobin i de röda blodkropparna. Eftersom järn är en viktig del av hemoglobin, som är anemiska innebär att din kropp naturligt är järnbrist. Feosol finns i två former, karbonylfluorid caplets järn och järnsulfat tabletter. Järnsulfat tabletter är den starkare av de två och innehåller 65 mg järn per tablett, jämfört med 45 mg järn i karbonylgruppen välvda. Men båda är fortfarande över 250 procent av det rekommenderade dagliga intaget av järn, så de bör tas med försiktighet. På grund av sin styrka, är Feosol föreskrivs normalt endast till äldre barn och tas i små doser.

Previous:nothing Next:användning av dermabond

Relaterade artiklar


 • Fördelarna med solljus
 • barnens dagliga kosten
 • hur man väljer en gynekolog
 • riktlinjer för hospicevård
 • vad är hypertoni?
 • typer av gas permeabla linser
 • inkomstgränser för Indiana Medicaid
 • hur man läser en underarm temperatur med digital termometer
 • den genomsnittliga vikten och höjden på en kvinna
 • frågor att ställa en potentiell ny läkare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com