alkohol abstinensbesvär & förvaltning

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-11-10
Människor som dricker för mycket och beslutar att sluta ofta gå igenom alkoholabstinens . Denna plötsliga stoppet av alkohol i systemet kan få stora psykiska och fysiska effekter och kan ibland vara allvarliga och till och med kräva sjukhusvård . Veta symptom på alkoholabstinens och några sätt att hantera symtomen kan hjälpa dig att få igenom denna svåra tid för dig eller någon du känner .

Psykologiska Utsättningssymtom

Psykologiska abstinenssymtom är vanligen lätta till måttliga och kan ske så snart som sex timmar efter sista drink av alkohol har konsumerats. Dessa symtom kan pågå i upp till två dagar efter avslutad alkoholkonsumtion, enligt Alkoholister Info hemsida.Psykologiska symtom är känslor av nervositet eller oro, depression och irritation. Mardrömmar och humörsvängningar är vanliga. En allmän dis och oförmåga att tänka klart förväntas.

fysiska abstinenssymtomen

Fysiska abstinenssymptom är oftast milda till måttliga och kan börja så snart som sex timmar efter avslutad alkoholkonsumtion genom två dagar in i processen.Fysiska abstinensbesvär inkluderar illamående, kräkningar och aptitlöshet. Pulsen hastigheter ofta upp märkbart och en dunkande huvudvärk utvecklas. Klibbig hud, svettning på handflator och ansikte och en blek hy är vanliga. För vissa människor, känns tillbakadragande som en pågående baksmälla.Några alkoholister upplever darrningar i händerna, ofrivilliga ryckningar i ögonlock och vidgade pupiller.

Extreme Återkallande

Tyngre alkoholkonsumenter kan uppleva svåra abstinenssymptom som kan gå på för så många som fyra dagar.Muscle skakningar, nervsystemet dysfunktion, förvirring och strömavbrott är möjliga med extrema alkoholabstinens. Vissa människor kommer att få kramper eller anfall tillsammans med hög feber, svår tremor, hallucinationer och en konstant upprörd känsla.

ledningsmetoder

människor som går genom alkohol indragningar bör inte försöka behandla sig själva hemma eller helt enkelt "tufft ut det. " Detta är ett allvarligt tillstånd som kräver läkarvård.Återkallelse patienter kan behöva intravenös vätska för att förhindra uttorkning. Doctor-föreskriven multivitaminer, tiamin och andra droger kan administreras under återhämtning. Vissa läkemedel såsom bensodiazepiner kan hjälpa till att kontrollera de mest allvarliga abstinenssymptom, enligt American Academy of Family Physicians webbplats.

Previous:nothing Next:barndom öronproblem

Relaterade artiklar


 • vad är en sympatisk svar ?
 • Styrketräning pass för kvinnorna
 • diy linsvätska
 • personlig hygien i köket
 • gymnastiska övningar för seniorer
 • Vilka är tecknen på att få en tid för första gången?
 • kontaktlinser som du bär på natten
 • knä balans övningar
 • Hur sent kan du få en abort?
 • Vilka är fördelarna med att sitta på en boll?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com