alkoholmissbruk frågor

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-11-11
Alkoholmissbruk orsakar en rad frågor som har potential att påverka fler människor än bara förövaren. . Om en person kör medan berusade eller dricker mycket under graviditeten, konsekvenserna är långtgående och till och med livshotande. Identifiera några av de vanligaste problemen i samband med alkohol hjälper till att sätta den möjliga förgreningar i perspektiv.

Rattfylleri

En av de vanligaste frågorna vi ser när det gäller drickande är att köra berusad. Många människor dricker för mycket och sedan sätta sig bakom ratten, sätta sina egna liv och andras liv i fara. Enligt Center for Disease Control (CDC) 2008 uppgifter, 32 procent av trafiken dödsfall inblandade alkohol. Mer än 1,4 miljoner människor greps för att vara påverkad av alkohol eller droger under 2008. Uppenbarligen är detta en viktig fråga i hela landet. Många grupper som Mothers Against Drunk Driving (MADD) och studenter mot destruktiva beslut (Sadd) arbete för att motverka och förebygga detta problem. För närvarande är den juridiska gränsen för berusning en 0,08 procent alkoholhalt i blodet (BAL) eller högre.

Hälsofrågor

fetalt alkoholsyndrom (FAS) är ett permanent tillstånd som beror på den gravida mödrar som dricker för mycket. FAS presenterar i en rad olika sätt, från fysiska till psykiska avvikelser hos barnet. Det har aldrig funnits någon säker gräns som fastställts för att dricka under graviditeten. Enligt studier gjorda på 1990-talet av organisationer såsom Royal College of obstetriker och Gynekologer, måttlig konsumtion av inte mer än ett till två drinkar på en gånger inte orsakar FAS. De som dricker mer än att ställa sina ofödda barn i riskzonen . Skrumplever är ett annat bestående hälsotillstånd knutna till alkoholmissbruk . Cirros uppstår när missbrukaren lever blir ärrad , så småningom leder till leversvikt och död .

Familjen

Alkoholism blir också ett familjeproblem . Eftersom alkohol är en humör-påverkande substans kan familjemedlemmarna bli offer för fysiska och känslomässiga övergrepp . Även de som inte blir ett missbruk om berusade orsaka en enorm påfrestning inom deras familjer . Alkoholister ofta ignorera sitt ansvar för sina barn och make till förmån för dricksvatten. Makar till alkoholister tycker att de måste vara både mamma och pappa till sina barn. Barn har ofta problem med känslor av otillräcklighet och avvisande när de växer upp med en alkoholist förälder.

Previous:nothing Next:inte tvättsprit döda bakterier?

Relaterade artiklar


 • säkerhet alternativ för elektriska medicintekniska skotrar
 • riskerna med influensa skott under första trimestern
 • hur man mäter ammoniak nivåer i djurströ
 • vad är fosterpåverkan?
 • botemedel för löss
 • jämföra joniska luftrenare
 • alkohol detektionsmetoder
 • vad som orsakar hicka hos barn ?
 • skäl till överdriven gäspning
 • hur man läser en termometer under armen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com