effekterna av tonåriga berusningsdrickande

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-11-19
Tonåringar lever i en övergångsperiod mellan barndomen och vuxenlivet. Även om de kanske vill engagera sig i beteende som vuxna dricker alkohol är en verksamhet som har gott om negativa konsekvenser. Eftersom det är olagligt att köpa alkohol som tonåring, barn som inte upphandlar den kan konsumera för mycket av det på en gång, ett mönster som kallas berusningsdrickande. Binging på alkohol har negativa effekter på en tonårings hjärna utveckling och allmänna hälsa. Granska den negativa fakta som berusningsdrickande kan ha kan uppmuntra tonåringar att avstå från att delta.

Skadade hjärnan och andra organ

Tonåringar har ännu inte fullt utvecklade hjärnor. Under tonåren, de celler i hjärnan fortsätter att knyta nya kontakter med varandra. Dessa anslutningar stärka för att tillåta nya begrepp, färdigheter och information som skall behandlas och lärde sig av tonåringar. Forskning av Brainwave Trust drar slutsatsen att människors hjärnor inte helt mogna tills de når sin tidiga tjugoårsåldern. Berusningsdrickande under uppväxtåren i hjärnans utveckling kan krympa den prefrontala cortex och vita hjärnsubstansen, vilket försämrar tonåringar förmåga att göra välgrundade beslut. Berusningsdrickande också skadar hippocampus, en del av hjärnan som styr korttidsminne. HealthTree rapporterar att berusningsdrickandet även kan resultera i leverskador, magproblem såsom sår, och inre blödningar.

College Akademiker

berusningsdrickande är ett problem särskilt bland högskolestudenter. Enligt statistik som samlats in av Drug Rehab Behandling hemsida, ungefär hälften av studenter engagera sig i berusningsdrickandet någon gång, 80% av kvinnor som bor i KVINNOFÖRENING hus och 86% av män som lever i broderskap hus binge-dricka. Denna verksamhet har en negativ inverkan skolprestationer Förutom att göra ovan nämnda hälsorisker. Omkring 28% av-college drop outs är relaterade till av alkoholmissbruk, liksom 40% av alla akademiska problem. Alkohol har bedömts en faktor i 66% av student självmord och 60% av sexuellt överförbara sjukdomar som hiv, herpes och syfilis.

Alkoholmissbruk

Enligt National longitudinell undersökning av ungdomar, tonåringar som har ägnat sig berusningsdrickande är 2,3 till 3,0 gånger mer benägna att fortsätta detta beteende i sina trettioårsåldern än resten av befolkningen. Detta ohälsosamt beteende under en längre tid leder till en högre risk att utveckla hjärtsjukdom, högt blodtryck och diabetes.

Körning Olyckor

The National Highway Traffic Safety Administration rapporter som motorfordon kraschar är fortfarande antalet- dödsorsaken bland tonåringar i åldrarna 15 till 20. 28% av tonåringarna i denna åldersgrupp hade druckit innan de inblandade i en bilolycka. Dessutom 74% av de tonåringar som bestämde sig för att dricka och köra inte använda säkerhetsbälte.

Previous:nothing Next:bantningsläger stipendier

Relaterade artiklar


 • instruktionerna för korrekt handtvätt
 • hur man kan upptäcka ditt inre barn
 • autism undervisning
 • hemlagad möss gift
 • orsakerna till ett öga fästing
 • personlig hygien i köket
 • barn yoga utbildning
 • hur man kan minska, slutet eller bota ansiktsbehandling acne eller finnar
 • Hur kan mögel växa i din frys ?
 • viktiga delar av människokroppen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com