gamla lösningar för löss

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-11-12
Löss är extremt irriterande små skadedjur som lever i människors hår . Dessa små rostfärgad varelser (ägg , eller gnetter , är vita eller gula ) suga ditt blod och bygga bon på din hårbotten , orsakar klåda och eventuellt även att fråga infektioner . Det finns många gamla huskurer för att bli av huvudlöss , av vilka några kan arbeta och andra som inte är riktigt effektiva .

Majonnäs

En av de mest kända metoder för att bli av huvudlöss är att kväva dem med något i stil med majonnäs . Oftast är majonnäs sprids generöst över personens hårbotten och täcks sedan med duschmössa. Den majonnäs kommer att sitta över natten och enligt uppgift kommer att kväva alla löss och ta bort gnetter. Den majonnäs kan då tvättas ut ur håret på morgonen. Denna metod är inte särskilt effektivt, men kan ge några resultat för små infektioner och är ett alternativ till att använda kemikalier.

Flea Hårschampo

Flea schampo för hundar innehåller några av de samma aktiva ingredienser som finns i löss schampo, inklusive pyrethriner och permetrin. Dog schampo kan vara något effektivt bli av med löss, men de kan också göra ditt hår (eller ditt barns) mycket skör och utslag orsaka eller över-torkning och en kliande hårbotten.

Conditioner

Hårbalsam kan användas i en kvävande metod som majonnäs. Täck håret i balsam innan sängen. Använd en kam för att se till att det sprider sig noggrant och sedan lämna den i håret över natten iklädd duschmössa. På morgonen ska balsam spolas ut, och processen upprepas tills du är löss-fri. Denna metod fungerar genom att successivt att bli av med äggen tills det inte finns någon löss kvar .

Vinäger

blöta håret i ättika för cirka tre till fem minuter är påstods inte bara döda löss utan att håren slemmiga , så att du lätt att dra ut några nits , som just kläcks i fler löss om de inte är borttagna .

munvatten

Lägg lite kommersiella munvatten i en tom sprayflaska och spraya en bra mängd i håret och sedan kamma det igenom. Lämna det på i ca 10 minuter , tvätta sedan ut det och upprepa processen varje dag tills du är fri från löss . Alkoholen skulle kunna döda huvudlöss och göra det lättare att ta bort gnetter.

Previous:nothing Next:meny idéer för viktökning

Relaterade artiklar


 • Hur förbereder jag mig EDTA-plasma?
 • bäckenbotten avslappningsövningar
 • meny idéer för viktökning
 • hur man undervisar IT säkerhet på Internet
 • fysisk aktivitet & Human Kinetics hälsa
 • alkohol och hudens åldrande
 • gratis potträna tips för flickor
 • checklista för pediatrisk fysisk bedömning
 • öga vision terapi övningar
 • spädbarn fotproblem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com