grovmotorik i en 3-år gammalt barn

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-11-20

Du behöver:
vaselin
. Duschmössa.
Metal NIT kam.
Diskmedel med avfettningsmedel.

grovmotorik avser stor mängd rörelser med de stora muskelgrupperna (i motsats till den mindre, mer detaljerade rörelser i händer som färg, skriva och äta med bestick). Medan vissa barn kommer att utvecklas snabbare än andra, barnläkare använda generella riktlinjer för att avgöra om ditt barn är utvecklingsmässigt på rätt spår. Viss variation från riktlinjerna kan vara normal, men det är bäst att kontrollera med ditt barns läkare om du har några frågor om vad din 3-åring kan och inte kan göra.

Pedal en cykel eller trehjuling

En del barn kan zooma ut på sin lilla cykel så snart deras fötter slå pedalerna. Andra kan behöva en knuff för att få kläm på det. Se till att ditt barns cykel är lämplig storlek och att de tar på dig skor för trampa. Lär ditt barn att sätta fötterna på pedalerna samtidigt som du trycker på dem. De kommer snart att vänja sig vid rörelse av pedaler och kunna göra det på egen hand.

Hoppa med två fötterna

Se om ditt barn kan hoppa av golvet med båda fötterna lämnar marken samtidigt gången. Visa ditt barn hur man gör det först, och be dem att kopiera dig, hoppar upp och ner på en plats eller hoppande över golvet som en kanin.

Sparka boll

Placera en stor gummiboll på marken och har barnet sparka den framåt. Ditt barn ska kunna göra sin fot i kontakt med bollen, även om den inte resa så långt.

Fånga en boll

När ditt barn kanske inte kan fånga en boll varje gång du kastar den bör de kunna försöka fånga den.

Walk uppför trappor medan Alternerande fotspår

Det kan vara mer bekvämt för ditt barn att gå i trappor att enbart deras dominerande fot framåt, men efter ålder tre de bör kunna växla mellan höger och vänster fot medan klättringen uppför trapporna.

Stå på ett ben i fem sekunder

Balance är en stor del av grovmotorik utveckling. Har ditt barn står på en fot och ställa in en timer för att se hur länge de kan balansera. Nästa prova den andra foten.

Gå framåt och bakåt

Efter tre års ålder ditt barn ska enkelt kunna manövrera framåt och bakåt när hon gick runt eller spela. För att kontrollera ditt barns framsteg, spela en omgång följa John som du flyttar runt huset eller gården både framåt och bakåt riktningar.

Previous:nothing Next:vuxen fosterhem verksamhet i Michigan

Relaterade artiklar


 • New Hampshire antagning för länet vårdhem
 • FAQ om löss
 • daglig verksamhet för pensionärer
 • yrkesmässig tillhörighet för barnläkare
 • Fördelar och utmaningar som en elliptisk träning
 • vilken mat kan köpas med matkuponger i Louisiana ?
 • hur man kan minska, slutet eller bota ansiktsbehandling acne eller finnar
 • problem med undervikt
 • hur man kan minska rynkor & hängande i ansiktet
 • barn sova rättsmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com