hur man dödar mögel i ditt hem

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-11-07
Om inget görs kan mögeltillväxt i ditt hem skada din hälsa och försämras dina kläder, väggar, mattor och heminredning. Även om det är normalt betraktas som mögel som infiltrerar fuktig tyger, missfärgas dem och försvaga fibrer, kan mögel växa på nonporous ytor såsom keramiska plattor. Hursomhelst, måste två förutsättningar vara uppfyllda för att det ska blomstra: fukt och näringsämnen. Borttagning av mögel från ditt hem börjar med att identifiera orsakerna till mögeltillväxt och eliminera dem.

Du behöver:
Gummihandskar
. Skyddskläder.
Varmt vatten.
3 hinkar.
Rengöringsmedel utan ammoniak.
Klorblekmedel eller vit vinäger.
Soppåsar.
Rengöringsdukar.
Respirator, valfritt.


1.
Samla rengöringsmateriel. Använd skyddskläder vid rengöring mögel bort av ytor i hemmet eller vid hantering kläder och andra textilier som har mögliga.
2.
Förbered utrymme för rensningen att förhindra spridning av mögelsporer andra områden. Spärra av värme och luftutsläpp. Öppna fönster eller placera frånluftsfläktar i Windows för att dra ut luften ur rummet till utomhus. Stäng dörrar eller använd plastfolie för att separera det område som ska rengöras från andra delar av hemmet.
3.
Fyll upp till 3 hinkar med varmt vatten. I en hink lägga till ett allmänt, icke-ammoniak, rengöringsmedel. Blanda vatten och renare för varje produktgrupp riktningar. I den andra hinken tillsätt 1 /2 till 1 kopp blekmedel eller vit vinäger. Den tredje skopan är tydliga sköljvattnet.
4.
Torka av mögel-infekterade yta med rengöringsmedel lösningen. Håll trasan generöst blöt men inte droppande. Arbeta uppifrån och ner. Målet är att blöta och lossa formen, tillsammans med smuts och fett som är värd för mögel angrepp. Skölj trasa ofta i hushållet renare lösning när du arbeta dig ner ytan.
5.
Torka ytan med hushållspapper. Kasta smutsad pappershanddukar i plast soppåsar.
6.
Spraya eller torka blekmedel vatten eller ättika vatten lösning på rengjord yta. Arbeta uppifrån och ner. Vänta 15 minuter. Torka med ren hushållspapper. Kassera använda pappershanddukar i plast plastpåse.
7.
Skölj väggar med rent vatten med en ren trasa. Arbeta uppifrån och ner. Torka med ren hushållspapper. Kassera använda pappershanddukar i plast plastpåse.
8.
Dammsug golvet och omgivningen att ta bort döda mögelsporer. Kasta dammsugarpåsen i plast plastpåse.
9.
Lämna skyddskläder och vägra. Ta bort gummihandskar och plats av plast sopsäck med använda pappershanddukar. Ta ytterkläder. Kasta kläder eller tvättas separat från resten av tvätten. Stäng plastpåse och kasta den plastpåse som du skulle avyttra alla andra hushållsavfall.
10.
Förhindra framtida mögel angrepp genom att eliminera fukt och genom att hålla ytor och tyger rena.

tips och varningar


 • ättika är ett desinfektionsmedel och kan ersättas för hushåll blekmedel.
 • När ammoniak och lut blandas, giftig rök frigörs.


 • Previous:nothing Next:Hur du tar oral temperatur med en digital termometer

  Relaterade artiklar


 • Vad är den mänskliga skelett som består av?
 • förteckning över barn vaccinationer
 • Vilka är de viktigaste typer av bakterier?
 • PSA-screening riktlinjer
 • Vilken typ av fisk kan ätas om gravid?
 • alkoholmissbruk symptom
 • hur man kan jämföra bärbara avfuktare
 • hur man kan öka mjölkproduktionen när man pumpar
 • kan en pulmonell examen upptäcker röka ?
 • Hur konvertera närminne att långtidsminnet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com