hur man talar med dina föräldrar om preventivmedel

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-11-01
Många tonåringar rädsla att diskutera preventivmedel med sina föräldrar, vilket kan resultera i oplanerade graviditeten, enligt Alabama Medicaid Agency. Öppen kommunikation med föräldrar om frågor som preventivmedel ger en möjlighet för en tonåring att förstå ansvarig kön. Tonåringar kan ha oskyddat sex eftersom de är rädda att tala om detta känsliga ämne med sina föräldrar
1.
Schemalägg prata. Låt dina föräldrar vet att du behöver prata med dem om något, och försäkra dem om att du inte är i knipa, men du bara har något viktigt att tala med dem om. Berätta för dem föremål för diskussion om du är bekväm att göra det.
2.
Göra en lista. Skriv ner vad preventivmedel frågor ni vill prata om, eftersom att göra en lista kommer att hjälpa dig att förbereda för diskussion. Låt dem veta om du behöver preventivmedel eftersom du har sex nu, eller för att du vill ha sex i framtiden. Berätta för dem dina skäl. Att tillåta en öppen kommunikation med dina föräldrar kan hjälpa dem att se dig som mogen nog att fatta detta beslut, enligt "Seventeen" tidningen.
3.
Gör din hemläxa. Slutföra forskning om sexuellt överförbara sjukdomar, graviditet och sexuell hälsa kommer att hjälpa dina föräldrar ser att du förstår vikten av preventivmedel, enligt Post-Antagande Learning Center.
4.
Begär yttranden. Dina föräldrar kanske blir upprörda initialt till denna diskussion, eftersom de kan associera preventivmedel med att ge dig tillstånd att ha sex, enligt Alabama Medicaid Agency. Fråga dem om deras idéer om kön och preventivmedel . Kommunicera med dem på ett lämpligt kommer att visa att du tar med ett öppet sinne till diskussionen.
5 .
Diskutera typer av preventivmedel . Snacka om skillnaderna mellan p-piller och kondomer . Converse om olika sätt att förhindra graviditet och sexuellt överförbara sjukdomar . Låt dina föräldrar veta hur sexuellt ansvarar du planerar att bli .
6 .
Förhandla nekande . Om dina föräldrar förnekar din begäran för födelsekontroll , fråga dem om de skulle återkomma till diskussionen i sex månader . Detta visar en vilja att kompromissa och en respekt för sina åsikter.


Previous:nothing Next:hur man identifierar piller av kod

Relaterade artiklar


 • om Mothball förgiftning
 • tecken på hypertention
 • patientens uppförandekod
 • vad är en sympatisk svar ?
 • innehållet i en cell
 • frågor att ställa en potentiell ny läkare
 • Vikten av torkning händerna efter tvätt
 • öronproblem hos barn
 • hur man beräknar min trimestern
 • husläkare praktiken kontra allmän praxis
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com