orsakerna till födelsemärken

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-11-10

Du behöver:
Soap
. Grattis på födelsedagen sång inspelning.
Trasa eller papper.

födelsemärken, oegentligheter i barnets hud som är närvarande vid födseln, är oftast vaskulär eller pigmenterad, enligt MedlinePlus. Blodkärl födelsemärken form som ett resultat av blodkärl som utvecklas felaktigt. Pigmenterade födelsemärken är kluster av färgade pigment celler som kan variera från brun till svart. Den medicinska samfundet är osäker på varför vissa födelsemärken form, men ärftlighet ibland spelar en roll.

Portvin Stains

Port vin fläckar, kapillär missbildningar, är stora, mörkt rosa eller lila hudområden som mörkna med tiden och kan klibba. Detta födelsemärke dyker oftast upp i ansiktet, men det kan vara varsomhelst på kroppen, och det kräver behandling för att minska i utseende. När ett portvin fläck ligger på pannan och övre ögonlocket, kan det vara ett tecken --- men detta är osannolikt --- av Sturge Webers syndrom, baserat på information från Barn, ungdom och Women's Health Service, detta tillstånd kan indikera avvikelser i ögat eller hjärnan. Portvin fläckar på andra delar av kroppen, till exempel ett ben, kan tyda på Klippel-Trenaunay-Webers syndrom, som orsakar ben och vävnad i benet nära födelsemärke att växa större än den andra delen.

Telangiectatic nevus

Telangiectatic nevus, ofta kallad en stork bita när den är på baksidan av halsen, och en ängels kyss när i ansiktet, är något röda hudområden. Detta födelsemärke orsakas av utbyggnaden av kapillärerna, de små blodkärlen i huden. Angel's kyssar försvinner vanligtvis efter ett par år, men de kan dyka upp igen, och stork biter är oftast permanent, anger Medical News Today.

Millia

Millia är små klumpar som visas på näsa, kinder och haka av en nyfödda. Ibland kallas mjölk fläckar, är detta födelsemärke orsakas av blockering av porerna i barnets ansikte, konstaterar Barn, ungdomar och kvinnor Health Service. Millia kan utvecklas på grund av omogna körtlar avtappning genom porerna, och det också kan visas på en bebis tandkött och gom. När Millia visas i munnen, det kallas Epsteins pärlor. Efter några veckor försvinner Millia normalt, men det kan ta ett par månader innan det helt klarnar upp.

Previous:nothing Next:vad som orsakar händer att skala?

Relaterade artiklar


 • kan bristningar försvinna?
 • vad som orsakar extrema humörsvängningar ?
 • Hur jämför jag stödstrumpor ?
 • snabbt och enkelt tilltugg för barn
 • vad är orsakerna till gul urin?
 • fysiska åtgärder för att bota stift maskar
 • varför kvinnor bör äta yoghurt
 • täppt näsa hos bebisar & sova
 • innebörden av ccs
 • den bästa mat för kvinnor att äta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com