populär strategier för att förbättra minnet

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-11-17
De gamla grekerna och romarna använde mnemonic enheter -. Tekniker som förbättrar minnet-som ett sätt för utbildade människor att behålla muntlig historia, enligt University of Dayton. Några av dessa enheter fungerar genom att fästa ett objekt eller en uppgift en person vill minnas att något mycket välbekant, och sedan skapa en kö, som ett ord eller bild, som låter henne snabbt hämta minnet. Andra sätt att förbättra minnet innebär mindre ansträngning, men kan visa sig vara lika effektivt när de utförs på regelbunden basis.

Remain Mentalt Fit

Hjärnan, liksom kroppen, kräver regelbunden aktivitet för optimal hälsa. En person kan upprätthålla en god nivå av psykisk kondition genom att göra aktiviteter såsom att fylla korsord, lära sig ett musikinstrument, litteratur han får normalt undvika och kör olika vägar till jobbet eller skolan, enligt MayoClinic. com.

Metoder loci

De metoder för loci, en av de äldre mnemonic enheter, kräver fastsättning av en mental bild till ett specifikt objekt. Först memorerar en person en uppsättning områden, såsom rum i ett hus. Sedan han länkar varje rum har till syfte eller uppgift han vill memorera, enligt University of Dayton. Till exempel, om han vill memorera en inköpslista, skulle han placera punkter på listan i vissa rum på hans hus. När han går genom rummen i sitt sinne, kommer han att möta de olika objekten på listan, såsom bananer i köket eller biff i sovrummet.

Ökning Organisation

Förbättrad organisation kunskaper kan skapa ett system som gör information och objekt lättare att hitta. Denna organisation minimerar stress och oro, och ökar fokus och koncentration, när en person försöker att återkalla information, enligt Harvard Medical School. Tips för att öka organisation omfattar placering som ofta används objekt i samma område, med en kalender eller organisatör för att markera speciella datum och händelser, och använda en adressbok för att spela in viktiga namn och telefonnummer.

Umgås

Socialisation är en relativt enkelt och roligt, sätt att förbättra minnet. Stress och depression kan spela en roll i minnesförlust, och du kan minska eller eliminera båda förhållanden av social interaktion, noterar MayoClinic. com. Bra sätt att öka socialisering omfatta att bjuda in vänner på middag, gå på en händelse med en familjemedlem eller volontärarbete på ett samhälle organisation.

Previous:nothing Next:mat att äta när man hostar

Relaterade artiklar


 • övningar hemma för en platt mage
 • hur man beräknar ägglossning för en oregelbunden cykel
 • pediatriska robotkirurgi
 • den genomsnittliga vikten och höjden på en kvinna
 • strokeförening riktlinjer
 • aqua yogaövningar
 • hur de ska följa titrarna i Rocky Mountain spotted fever
 • naturlig skönhet tips för vintern
 • lungfunktion övningar
 • pillerasken identifiering
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com