spädbarn andas frågor

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-11-23
Spädbarn andas frågor härrör från flera triggers såsom luftvägsinfektioner, för tidig födsel, astma och allergier. Dessa frågor kan orsaka en baby att flämta efter luft, väsande och hosta. Andra faktorer som kan äventyra ett barns luftvägar är genetiska sjukdomar, vitaminbrist och C-sektionen födda. The March of Dimes stiftelsen säger även fullgångna barn födda av C-sektionen kan ha problem med andningen. Spädbarn kan ha andningssvårigheter under några få veckor efter födseln, men ibland andas frågorna är längre beroende på orsaken.

Kippar efter luft

kippar efter luft är en ny andas fråga som ses hos barn som har astma och allergier. En baby kämpar för att andas eftersom hans luftvägarna äventyras från inflammation villkoret orsakar. Det är dock kippar efter luft inte alltid orsakade av astma.barn som föds via kejsarsnitt kan kippa efter luft strax efter födseln eller när de kämpar en övre luftvägsinfektion. Den MedlinePlus hemsida säger RS-virus (RSV) kan vara allvarligt hos spädbarn, särskilt barn som hamnar i högriskgrupper. University of Mississippi säger att för tidigt födda barn hamnar i en högriskgrupp för att de har underutvecklade lungor och andra hälsofrågor. Andra barn i riskzonen är barn som har fosterskador eller genetiska sjukdomar.Spädbarn flämta för att de försöker fylla sina lungor med mer syre. De kanske öppnar munnen riktigt stort och göra grymtande ljud också.

Väsande

Väsande är en annan spädbarn andas fråga som ofta orsakas av astma och andra luftvägsinfektioner. Spädbarn som är i neonatal intensivvårdsavdelning ( NICU ) kan väsande av och på hela dagen . The Kid 's Health hemsida säger triggers såsom tidig födsel och astma orsakar lungor och luftvägar att skärpa och producera mindre slemhinnor . Detta orsakar en baby att kämpa och andas onormalt .Men , väsande andning kan bara vara ett tillfälligt andas problem beroende på orsaken . Dr William Sears, författare till "The Baby Book", säger att spädbarn väsande kan orsakas av saliv och Regurgitated mjölk. Han beskriver sann väsande som ansträngd andning och rasade samman i bröstet.Ta ditt barn till läkaren om du tror hon är visar symtom på äkta pipande andning.

snabb andning

Snabb andning, som är associerad med astma och andra villkor, är en annan fråga spädbarn ibland kämpa med. Sears säger att snabb andning, som även kallas flämtande, är vanligt hos nyfödda. Snabb andning helt enkelt kan tyda på att ditt barns lungor är irriterade av cigarettrök eller något i luften. Men ibland snabb andning en signal om att något mer allvarligt är på gång. Besök din läkare om ditt barn visar snabb andning symtom.

Ihållande hosta

Ihållande hosta är också vanliga i både hög-risk och låg risk spädbarn. Ibland ständig hosta är helt enkelt beror på en massa förkylningar att ditt barn får under sitt första levnadsår, och vissa barn blir sjuka oftare än andra.andra orsaker till ihållande hosta kan vara astma eller kronisk lungsjukdom. Sears rekommenderar föräldrar att tillåta sina barn att andas ånga i 20 minuter varannan timme för att hjälpa till att öppna upp sina lungor. Du kan köpa en luftfuktare eller slå på duschen och sitta i badrummet med ditt barn. Detta är bra med ditt barn lider av en luftvägsinfektion.

Previous:nothing Next:negativa effekter av dålig hållning

Relaterade artiklar


 • hur man kvalificera sig för gratis recept på en låg inkomst
 • orsakerna till födelsemärken
 • vad man ska undvika med premenopause
 • drogmissbruk i gymnasiet
 • förteckning över barn vaccin
 • hur man ändrar ett märke av p-piller
 • farorna med rökning piptobak
 • receptbelagda läkemedel plan alternativ
 • peak flödesmätare instruktioner
 • barn yoga utbildning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com