tre typer av bakterier till hjälp för människor

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-11-22
Människan är veritabel petriskålar fyllda med bakterier. Våra munnar, tunga, tänder, reproduktiva system, ögon, hud, mage, tunntarm och tjocktarm, övre luftvägarna, blod, urin och ryggmärgsvätskan innehåller alla bakterier. Vi kan tänka på bakterier som orsakar allvarliga infektioner, men flera bakterier såsom Candida, Staphlococcus epidermidis och bulgaricus Lactobacillus är faktiskt bra att människor i rätt balans. Kan dock överväxt eller undervegetation av någon av dessa bakterier orsaka problem.

Candida

Candida är en av de normala floran finns i en persons mun, vagina, hud och mage. Candida styr tillväxten av andra skadliga bakterier i dessa områden. En överväxt av Candida i dessa områden som produceras av stress eller antibiotika kan leda till tillväxt av Candida svamp som kan orsaka infektion.Till exempel vaginal jäst infektioner, som markeras med utsläpp och bränner i underlivet, orsakade av en obalans i Candida bakterier i slidan, enligt Todar's Online Textbook of bakteriologi. Korrigering av Candida balans med hjälp av ett läkemedel mot svampinfektion medicin eller äta yoghurt med levande bakteriekulturer vanligtvis rensar upp infektionen. Muntorsk har väckts på en överväxt av Candida albicans svamp i munnen. Denna infektion är smärtsamt, med vita lesioner på, mun foder tonsiller och tandkött. Äta yoghurt och med anti-svamp läkemedel kan återställa Candida till normal balans i munnen.

Staphlococcus epidermidis

Staphlococcus epidermidis finns på ytan av huden, säger Virginia Vetenskapsakademien. Det håller andra bakterier i schack som annars kan orsaka hudutslag, skador och infektioner. Det är inget problem så länge Staphlococcus epidermidis kvar på ytan av huden. Däremot kan Staphlococcus epidermidis in i kroppen genom stick eller kirurgi och orsaka allvarliga infektioner på dessa platser. Det är mycket resistenta mot flera antibiotika som bensyl penicillin, novobiocin, klindamycin och meticillin. Staphlococcus epidermidis infektioner är oftast lösas med vancomycin eller rifampicin. ( Ref 5 )

Lactobacillus bulgaricus

Lactobacillus bulgaricus finns på tungan, i magen och tunntarmen och förhindrar tillväxten av skadliga bakterier i dessa områden . Bakterierna samverkar också med mjölk för att producera mjölksyra som fungerar som en mjölk konserveringsmedel. Lactobacillus bulgaricus används också för att göra yoghurt , och det kan hjälpa personer med laktosintolerans som saknar en mag enzym som kallas laktas genom att hjälpa till att bryta ner laktos i mjölkprodukter . Antibiotika , stress , dålig kost , fluoriderat vatten och p-piller kan alla hämma tillväxten av Lactobacillus bulgaricus . En otillräckliga tillväxten av Lactobacillus bulgaricus kan orsaka magbesvär och kan avhjälpas genom att äta yoghurt.

Previous:nothing Next:rökning och ungdom

Relaterade artiklar


 • varningstecken på tonårs drogmissbruk
 • hem rättsmedel för barn för vax avlägsnas från ett påverkat öra
 • barn socialt beteende checklista
 • Hur sent kan du få en abort?
 • hur man väljer en käpp
 • allergen data
 • vad är orsakerna till gul urin?
 • farorna med rökning tonåriga
 • hälsofrågor för afroamerikaner
 • Gerber mat smaker
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com