vad bastu är bra för

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-11-23
En bastu är en sluten rum eller byggnad för att uppnå temperaturer uppåt på 200 grader Fahrenheit. Enligt Lawrence Wilson, författare till "Sauna Therapy för avgiftning och Healing", bortsett från att erbjuda avkoppling, har studier visat att bastun har positiva hälsoeffekter också. Dessa fördelar allt från ökad fysisk uthållighet till viktminskning.

Svettas

Enligt Robert L. Roy, författare till "The Bastu," svettning är en av de stora hälsofördelar med att använda en bastu. När du anger en bastu, stiger hudens temperatur på mer än 101 grader Fahrenheit. I försök att sänka temperaturen, kommer din kropp du svettas. Roy anges att en person kan svettas ut så mycket som en halvliter vätska i ett enda bastubad. Svettning gör att din kropp att frigöra toxiner och hjälper till att rengöra huden från orenheter. Svettningar kommer också att hjälpa din kroppsvikt droppe vatten, vilket resulterar i viktminskning.

Kaloriförbränning

En bastu hjälper kroppen att bränna kalorier och gå ner i vikt, säger Roy. Bara en 15-minuters session i en bastu orsakar din kropp att bränna så många som 300 kalorier. När du stiger in i en bastu och höja kroppens temperatur ökar du markant din puls. Detta orsakar din kropp att gå in överväxeln, bränna en betydande mängd kalorier när den försöker att sänka temperaturen, skriver Wilson. Enligt den amerikanska rådet om motion, är u00A3 1 av fett som består av 3. 500 kalorier. Vid 300 förbrända kalorier per 15-minuters session kan en bastu resultera i u00A3 1 av fett förlust var 12 sessioner. Du ska aldrig delta i flera bastu sessioner i rad, eftersom detta är skadligt för hälsan skriver Wilson.

Ökad fysisk uthållighet

Enligt Journal of Science and Medicine i idrott kan regelbunden användning av en bastu resultera i ökad uthållighet för de som motionerar regelbundet. Din kropp upplever en ökad puls och vidgade blodkärl när du tar ett bastubad. Detta ger en extra påfrestning på hjärt-kärlsystemet, vilket gör att de är fyllda ökas så mycket som 30 procent i idrottare. Studierna kom fram till att tre veckor av dagliga bastu sessioner producera en värdefull förbättring av fysisk uthållighet.

Previous:nothing Next:hur man beräknar osmolar gap

Relaterade artiklar


 • Hur vet jag om kryckor är rätt inställda?
 • Vad är CT-scanning används för?
 • digital mammografi kontra film
 • naturlig skönhet tips för vintern
 • Hur förvarar jag benstöd för rullstolar?
 • om åderbråck
 • Hur undervisar jag en plan postpartum vård för nyblivna mammor?
 • hur man gör hemmagjord äppelmos från scratch
 • barn snarkning behandling
 • användningsområden för tops
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com