varningstecken på tonårs drogmissbruk

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-11-17
drogmissbruk kan ha en djupgående effekt på tonåringarnas relationer och framtiden, och kan leda till att tonåringen gör dåliga val i en mängd olika områden av sitt liv. Om du är orolig för att en tonåring kanske använder droger, lära sig känna igen varningssignaler och kommunicerar regelbundet med tonåringen kan hjälpa dig att hantera situationen på lämpligt sätt.

Sekretess

Om din tonåring blir förtegen om sin vistelseort, ägodelar eller vänner, erkänna detta som ett möjligt varningstecken. Mayoclinic. com föreslå hålla koll på din tonåring: s verksamhet och vänner i syfte att bekämpa detta hemlighetsmakeri. Om din tonåring börjar försvinna i timmar i taget, ta reda på var han går och övervaka huruvida situationen är lämplig.

Drop i studieresultat

En lägre akademiska resultat kan upprätta en varningssignal för narkotikaanvändning, enligt Northern Illinois University's utbildningsverket. Prata med tonåringens lärare och ta reda på om nedgången i den akademiska prestationen sker tillsammans med andra misstänkt beteende. Om tonåring kämpar med en klass, får hon behöver bara en handledare. Om hon börjar kämpa med samtliga klasser, kan detta indikera ett problem som narkotikamissbruk.

Utseende förändras

Fråga tonåringen om hans utseende blir rufsig. Focus Adolescent Services-rapporter som röda eller glasade ögonen kan vara en indikator på narkotikamissbruk. Om tonåringen inte längre bryr sig om grooming eller duscha, kan detta också vara ett varningstecken för användning av narkotika. Detta symptom kan utvecklas på grund av trötthet från ständiga narkotikamissbruk eller på grund av vissa läkemedel bidrar till en apatisk attityd.

försvinnande av pengar

Om pengarna börjar försvinna från huset, fråga din tonåriga om pengarna. Den tonåring skulle kunna använda dessa pengar för att köpa droger eller reglera skulder. Den tonåring får inte säga sanningen om försvinnandet av pengarna, så om du är misstänksam, bör du göra ytterligare en undersökning om möjliga bruk av narkotika.

Utdrag från familj

Samtidigt som många tonåringar dra sig tillbaka från familjen lite, en oförklarlig plötsligt tillbakadragande från familjeförhållanden kan indikera problem med droger. Övervaka hur tonåringen behandlar sina syskon och andra familjemedlemmar. Om tonåringen blir plötsligt kopplas bort, frågar henne om hon har några personliga problem och diskutera droganvändning.

Previous:nothing Next:hur du tar bort huvudet löss

Relaterade artiklar


 • Hur konvertera närminne att långtidsminnet
 • information om barn och lägga
 • Hur identifierar jag gamla glasögon?
 • Fakta om äldre fysisk kondition
 • hur man hittar bra promenadskor
 • Varför är rökning dåligt för barn?
 • PSA-screening riktlinjer
 • fysiska aktiviteter för ungdomar
 • varför tappar spädbarn sitt hår?
 • Vilka är orsakerna till överdriven ögonblinkningar?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com