verksamhet för att främja hygien hos barn

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-11-08
Vuxna trivas rent och tycker att det är en behaglig upplevelse, men barn är ofta ovilliga att praxis även de mest grundläggande hygien. Det är viktigt för barn att lära sig livslånga vanor god hygien för dem att upprätthålla en frisk kropp och hjälpa till att förhindra spridning av vanliga sjukdomar. De är mycket mer mottagliga för inlärning och övning hygien vanor när det är kul och inte bara en rutin.

Bad

Om du någonsin har haft att jaga ett barn för att få honom att ta en daglig bad, sedan du förstå behovet av en rolig aktivitet som kan göra bad tid lättare för er båda. Gör det till en trevlig tid genom att spela musik och så att barnet kan välja sin egen favorit badleksaker. Plan att det är en del av hans dagliga ritual och hålla miljön tyst och lugnt så att han får veta att bad är roligt och trevligt. Du kan prova att ge honom bad vantar eller med hjälp av en väldoftande bubbelbad. Ordna för tiden efter badet till en av avkoppling genom att läsa honom hans favorit historia.

Handtvätt

Det är en nödvändighet för barnen att hålla sina händer rena för att förhindra spridning av bakterier och sjukdomar. Bakterier från att torka näsor, sätta händerna i munnen och gnuggar ögonen kan spridas till andra utan ordentlig och frekvent handtvätt. De flesta barn tycker inte om att ta sig tid att tvätta händerna, men kan lockas att göra det med en rolig aktivitet eller ett spel. De flesta barn tenderar att ha bråttom när du tvättar sina händer och inte gör ett bra jobb för att eliminera bakterier. Visa dem hur man ställa in en timer i 20 sekunder och lära dem att alltid använda tillräckligt tvål för att göra ett lödder och sedan gnugga kraftigt. Se till att de vet att tvätta tills timern surrar. Om möjligt hitta en musikalisk timer som kan bidra till att skapa ett roligt sätt att tvätta händerna. En annan teknik kan vara att ha dem sjunga en sång eller säga alfabetet medan tvätta händerna.

Borsta tänderna

Gör tandborstning en rolig tid genom att handla med ditt barn för en färgstark tandborste, barns smaksatt tandkräm och kanske en speciell mugg att använda endast om skölja efter tandborstning. Brainstorm med ditt barn några låtar som han bara sjunger när du borstar tänderna. Ett förslag kan vara "Detta är så vi borsta tänderna" sjungs till tonerna av "Here We Go 'Round The Mulberry Bush. " Se till att låten varar minst tre minuter för att honom att göra ett bra jobb för att borsta . Gör samma sak medan han flosses .

Previous:nothing Next:munskydd och virus

Relaterade artiklar


 • genomsnitt NACK genomskinlighet mätning
 • det bästa typer av filter för ro-system
 • gammaldags sätt att stoppa hosta
 • kön förutsägelse myter
 • hur man bygger muskelmassa efter 40
 • bröst verktyg
 • gym i Urbana, Illinois
 • vad kemikalier används för att upptäcka bly i leksaker?
 • övningar för att sträcka i ryggraden
 • jämföra HoMedics kudde massageapparaterna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com