första svininfluensan

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-12-14
Svininfluensan kan orsaka mer skada än säsongsinfluensa , eftersom det angriper lungorna mer akut . Enligt The Huffington Post , svininfluensan-både från 1976 och 2009 utbrott-mer än sannolikt utvecklats från de stammar som ansvarar för 1918 influensapandemi , som dödade med upp till 40 miljoner människor runt om i världen

Utvecklingen av svininfluensan

1918 influensapandemi var en svår oro världen över. Enligt Science Daily, influensapandemin, känd som spanska sjukan, sprids samtidigt med en svin luftvägssjukdom, och det virus som orsakade båda sjukdomarna var densamma. Svininfluensan utvecklas som pandemin smittade svin, och även om det replikerade inom arten, gjorde det inte döda dem, även om det visade sig vara dödlig hos andra däggdjur. Senare blev svininfluensan en mänsklig angelägenhet.

Swine Flu Outbreak 1976

Den första stora svin influensa utbrott som drabbar människor inträffade 1976. De som är födda före 1920 tycktes ha immunitet mot sjukdomen, men de som är födda efter 1920 var mycket mottagliga för dödlig sjukdom. Även om många människor dött av sjukdomen under 1976, blev det aldrig en full epidemi.

1976 vaccinationsprogrammet

president Ford blev panik över svininfluensan och beställde ett vaccin som ska utvecklas omedelbart. Tyvärr ledde det vaccin som Guillain-Barrés syndrom hos ett antal personer, en förlamande nervsjukdom. Mer än 30 människor dog av sjukdomen, och det vaccinationsprogram som fick ställas in eftersom svininfluensan upphört att vara ett hot.

2009 svininfluensan

När svininfluensan återkom i 202C regeringstjänstemän var tvungen att se tillbaka till 1976 års utbrott för en lektion i hur man reagerar. Enligt Howard Markel, föreståndare för Centrum för medicinens historia vid University of Michigan och en historisk konsult till CDC på pandemier, med alla sjukdomsutbrott, måste samhället ha förtroende för regeringen, medan regeringen måste kraftigt väger in sina optioner innan utveckla en potentiellt skadlig åtgärd. Lyckligtvis var en nyttig vaccination utvecklats i 202C och svininfluensan kom snabbt under kontroll och inte visa sig vara ett stort hot i slutändan.

Previous:nothing Next:regioner i den mänskliga hjärnan

Relaterade artiklar


 • hur reparera trasiga glasögon
 • Hur använder jag citronjuice att döda löss ?
 • inkomstgränser för Indiana Medicaid
 • kön förutsägelse myter
 • spermabank lagar
 • hur man jämföra kostnaderna för ett självständigt seniorboende
 • hur du gör din egen fett hudveck bromsok
 • vad är orsakerna till fysisk stress?
 • varningstecken på tonårs drogmissbruk
 • CT-scanning fakta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com