hur man arbetar ut när ägglossningen dagar är

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-12-22
Väsentligt för den reproduktiva cykeln är ägglossning, vilket är den månatliga publiceringen av ett ägg från kvinnans äggstock. Ägglossningen sker normalt ungefär den 14: e dagen av kvinnans menstruationscykel och är den tid under vilken hon kan bli gravid. Om en kvinna inte vet när hon har ägglossning, kan det bli svårare för henne att bli gravid. För kvinnor som är fast beslutna att få barn, är det absolut nödvändigt att de ta kontroll över sin reproduktiva hälsa och lära sig att känna igen tecken på ägglossning

Du behöver:.
Kalender.
Basal termometer.
Ägglossning prediktorn kit.


1.
Använd en kalender för att hålla koll på din menscykel och din basala kroppstemperatur.
2.

Markera varje dag din menstruation börjar i kalendern. Den genomsnittliga menstruationscykel varar 28 dagar, men det är inte onormalt för cyklar att variera från 21 till 35 dagar, så det kan ta ett par månader av dokumentation för att avgöra ett mönster. Generellt börjar kvinnorna ägglossning ca 14 dagar från den första dagen av sin sista perioden.
3.
Köp en basal kropp termometer för att hålla koll på din basala kroppstemperatur och registrera att temperaturen i din kalender varje dag. Den basala kroppstemperaturen definieras av Mayo Clinic som din temperatur i vila när du vaknar på morgonen. Med tiden kommer du se vad din normala kroppstemperatur är och när du märker en liten ökning av kroppstemperaturen med 0,4 till 0,8 grader Fahrenheit, som är en indikator på ägglossning. Du är mest sannolikt att bli gravid två till tre dagar innan din temperatur är som högst (ägglossning) till 12 till 24 timmar efter ägglossning.
4.
Watch för skillnader i konsistens i cervixmucosan. Precis innan ägglossningen, vaginal sekret börjar likna äggvita och är mer tydliga och hala. När ägglossningen över, sekret återgå till en grumlig, tjockare konsistens eller försvinna helt.
5.
Överväga att köpa en kit ägglossning prediktor. Receptfritt, kan du hitta dessa kit på mest apotek eller dagligvaruhandeln. Den ägglossningen prediktorn kit testar din urin för luteiniserande hormon (LH) som toppar strax före ägglossning. Den genomsnittliga kostnaden för ett kit kan variera från $ 15 to $ 70, från och med 2010.

Tips och varningar


 • Som med alla hälsorelaterade problem, är det viktigt att kommunicera din önskan för en familj att din gynekolog som kan hjälpa dig att avgöra om du är i optimal hälsa. Ha tålamod eftersom det kan ta flera månader att bestämma mönster i din menscykel och basala kroppstemperaturen.


 • Previous:nothing Next:vad är den lägsta normala prolaktin?

  Relaterade artiklar


 • övningar för att sträcka i ryggraden
 • kokosolja för kroppen
 • metod för spädning serumglukos
 • hur man undervisar IT säkerhet på Internet
 • alternativa deodoranter
 • excerise boll övningar
 • olika typer av röntgen
 • övningar för split magmusklerna
 • vitamin och mineral information för barn
 • Vilka är fördelarna med att sitta på en boll?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com