hur man gör en kalender verklighet orientering

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-12-07
Traditionella kalendrar täcka en fast tid och minska i värde efter den perioden. En evig kalender använder en kombination av enskilda dagar, månader och siffror för att beskriva den aktuella dagen och datum för en obegränsad tid. När det används för verkligheten läggning, kan en stor-print evig kalender hjälpa en vårdgivare att påminna en patients eller grupp patienter i dag och datum och kan innefatta annan relevant information. Påminnelsen hjälper till att marken patienten när nedsatt kognition stör dag till dag funktionalitet. Skapa en verklighet kalender för att möta individuella behov med hänsyn tagen till patientens synskärpa, intressen och room decor. Kalendern fungerar även bra för att undervisa barn om dagarna, datum och årstider

Du behöver:.
Ordbehandling eller desktop publishing program
. Tunga papper eller kartong.
Dator skrivare.
Självhäftande magneter, filt knappar eller matrester flanell.
Sax eller en pappersskärare.


1.
Välj bakgrunden ytan där kalendern ska hängas. Ett större bakgrund, till exempel en metall dörr eller bit av affischen styrelse, kommer att ge plats åt större bitar och större typsnitt. En 8-1/2- av 11-tums pappskiva kräver en mindre teckenstorlek för de enskilda bitarna ska passa.
2.
Om din programvara erbjuder hjälplinjer, visa dem för att förenkla positionering och dimensionering. Skapa en serie textrutor för data. Den faktiska storleken på textrutor beror på storleken på din kalender (se steg 1). Du behöver 21 textrutor under de 12 månader, 7 dagar i veckan och 2 beskrivande etiketter. Skapa 5 till 10 medelstort textrutor för år och 13 ännu mindre de för den dagliga siffror.
3.
Skapa kanter runt textrutorna genom att välja "Formatera Textruta" kommandot och välja önskad storlek och vikt om gränsen. Lämna tillräckligt med utrymme mellan textrutorna att klippa isär dem efter utskrift. En typisk kalender kan kräva från fyra till åtta sidor för att hålla alla textrutor.
4.
Ange informationen i textrutorna. Märk stora lådor på följande sätt: Idag är:; Datumet är:; söndag, måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, januari, februari, mars, april, maj, juni, juli, Augusti, September, oktober; November, december.

Märk minsta rutorna med siffror. Dessa visa datum. Ange siffran "1" i två av rutorna, "2" i två, och ett vardera av "0", "3", "4", "5", "6", "7", "8" och "9". Dessa täcker alla möjliga datum i kalendern.

Använd medelstora textrutor för år beteckningar, med början innevarande år.
5.
Skriv ut dina dokument på tunga papper och klippa textrutorna isär. Fäst lämpligt lim BANDSPÄNNARE på baksidan av vart och ett: magnetiska remsor eller bitar att använda på en metallyta, filt knappar eller remsor att använda på en filt ombord.
6.
Visa kalender på en metall dörr eller utrustning, monterad en affisch på väggen eller någon plats där användare kan visa den lätt. Ändra bitar för att återspegla rätt dag och datum på en daglig basis.

Tips och varningar


 • Lägg textrutor för säsong och väder för att öka orientering information . Använda bilder för att förstärka texten kan bidra till att utlösa konversationer. Har patienten kunna ändra den information varje dag, om hans eller hennes tillstånd medger det.
 • Dekorera kalendern eller låta patienten att dekorera den till sin egen smak.
 • bokstäver och siffror bitarna för hand om ingen skrivare är tillgänglig. Använd en bred spets markör.
 • Limma textrutor till monteringsverktyg om självhäftande produkter är inte tillgängliga.
 • Fisher Centrum för Alzheimers Research Foundation konstaterar att verkligheten läggning fördelar en patient i tidiga stadier av demens. I senare stadier kan kalendern vara mer förvirrande än hjälpsam.
 • Små montering verktyg presenterar en kvävningsrisk för små barn. Välj en metod lämplig för användning med den yngsta medlemmen i hushållet, såsom magnetiska remsor kontra små magnetiska knappar. Filt-board eller flanell-board format ger ett säkert alternativ.


 • Previous:nothing Next:melamin detektionsmetoder

  Relaterade artiklar


 • hur man kan stödja någon vid livets slut
 • hur du tar bort en kontaktlins från ditt öga
 • hur man rengör en digital rektal termometer
 • botemedel för löss
 • Hur ser löss ut?
 • biverkningar av att använda duva antiperspirant
 • ilska metoder för minskad
 • den bästa mat att äta för att förhindra kräkning
 • rökning medvetenheten aktiviteter
 • vilken mat kan köpas med matkuponger i Louisiana ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com