hur man lossa en hosta hos barn

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-12-06
En hosta är en vanlig barndom åkomma som ofta härrör från en vanlig förkylning eller influensa. Ljudet av ett barns hosta kan ofta vara värre än den sjukdom som orsakar hosta, och hosta alltid tycks intensifiera på natten. Det finns flera olika typer av hosta. Identifiera ditt barns hosta är det första steget att bestämma behandling. Om ditt barn har en torr, hård hosta orsakad av bröstet trafikstockningar, lossa trängseln kommer att göra hosta mer produktiv. När ditt barn börjar att eliminera slem, kommer han att börja andas lättare och mår bättre.

Du behöver:
slemlösande
. Förångaren eller luftfuktare.
Eukalyptusolja.


1.
Undvik over-the-counter mediciner, som American Academy of Pediatrics inte längre rekommenderar för barn under 4 år. För barn över 4 år, använder en slemlösande, som hjälper till att lossa slem, vilket gör hosta mer produktiva. Leta efter hostmedicin innehållande guaifenesin, en ingrediens som fungerar som en slemlösande. Läs alltid etiketten och doseringsanvisningar noga.
2.
Avstå från att använda en hosta suppressant, såvida inte hosta stör ditt barns sömn. Hosta behövs för att hjälpa utvisa slem och slem från kroppen.
3.
Håll barn hydratiserade genom att låta dem dricka mycket vatten och andra vätskor. Vatten är den mest naturliga slemlösande och hjälper till att lossa slem och tunna sekret ut. Det hjälper också att hålla halsen fuktig, minska hosta från en torr eller kliande hals.
4.
Ge ditt barn ett varmt bad eller dusch innan läggdags. Ångan från det varma vattnet kommer hjälpa till att lossa slem . Eller stäng av duschen på varmaste temperatur och låt den gå i minst 10 minuter så att badrummet för att fylla med ånga . Sitt med ditt barn i badrummet och låta henne andas in ångan att hjälpa lossa henne hosta .
5 .
Använd en varm dimma Vaporizer eller en luftfuktare i ditt barns sovrum för att lägga fukt luften . Tillsätt några droppar eukalyptus olja , som har varit känt för att hjälpa till med hosta .
6 .
skydda barnet från exponering för alla former av rök , bland cigarettrök och rök som släpps ut från eldstäder .
7.
Rådgör med din barnläkare om ditt barn har svårt att andas, har en hög feber, gör en kärv, väsande andning eller kikhosta buller när man hostar eller om hosta varar mer än tre veckor .


Previous:nothing Next:vad betyder synskärpa 20/30 betyda ?

Relaterade artiklar


 • användningsområden för Vicks vaporub
 • hur man kan jämföra äldreboenden i ditt område
 • Hur länge stannar ungarna i bältesstolar ?
 • husläkare praktiken kontra allmän praxis
 • hur man kan jämföra noggrannhet av blodsocker monitorer
 • alternativ till neonatala inkubatorn transporter
 • vad är den vita yttersta skiktet på ögat?
 • Damm och eksem
 • hur wrap anklarna med ACE bandage
 • Hur man vet om asbest i ett hem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com