känslomässiga effekterna av alkoholmissbruk

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-12-15

Du behöver:
povidonjod lösning
. Gasväv.
Central line kit (1, 2, 3, 4 lumen central linje eller CORDIS).
Tejp och /eller Steri-Strips.
OpSite eller Tegaderm täcka dressing.
Lokalbedövning (1% eller 2% lidokain, lidokain grädde).
Suturmaterial för att säkra linje (2.
0 silke).
Sax och /eller skalpell.
Benzoin lösning.
Steril duk, klänning, handskar.
1L påse med 0.
9% fysiologisk koksaltlösning.

rädsla, skuld och depression är tre känslomässiga effekter en alkoholist kan uppleva. men alkoholister behöver inte leva med dessa destruktiva känslor på en daglig basis, som alkoholism är en behandlingsbar sjukdom. Som erkänner beroende av en pålitlig vän eller familjemedlem är det första steget i att ta hand om problemet och hantera dessa känslomässiga effekter.

Fear

alkoholmissbrukare --- --- alkoholister sugen på en drink så dåligt att de ofta kan inte hejda sig från att ta en drink, enligt National Institute on Alcohol Abuse and alkoholism. Alkoholister kan inte tygla sin alkoholist tendenser, även med stor risk för deras hälsa och andra, samt att sätta sin karriär och situationer familj i fara. Detta ger fruktar att deras missbruk kommer att hittas av familj, vänner , arbetsgivare och andra . Rädslan att arbetsgivarna kommer att säga upp dem för sitt missbruk driver många att dölja sina problem i stället för att söka hjälp för det . Likaså motiverar rädsla många alkoholister att försöka behålla konsekvenserna av sitt missbruk blir kända av familj eller vänner som försöker ingripa och konfrontera dem om sitt missbruk .

Guilt

En annan känslomässig effekt av alkoholmissbruk är skuld . Alkoholister kamp önskan att dricka regelbundet , och när de finna sig i att vilja de ofta känner skuld . Många alkoholister kan inte sluta dricka när de börjar, enligt National Institute om alkoholmissbruk och alkoholism, och konsekvenserna av sitt drickande binges kan kosta dem monetärt, yrkesmässigt och relationsmässigt. Dessa konsekvenser kan producera känslomässig skuld om alkoholhaltiga oförmåga att kontrollera sitt eget drickande --- och priset andra betala för sitt beroende.

Depression

En annan känslomässig effekt av alkoholmissbruk är depression. Skulden om alkoholhaltiga oförmåga att sluta dricka trots den kostnad för dem själva och deras nära och kära kan köra alkoholistens depression, men drogen i sig är ett nervsystemet dämpande även, enligt University of Mary Washington. Detta innebär att om du är alkoholist, kommer ni att behandla depression känslomässigt och fysiskt. Att depression, känslomässigt, kan vara resultatet av följande: juridiska svårigheter som uppstår från rattfylleri, dåliga val som gjorts under påverkan såsom oskyddade sexuella möten och förlust av arbete eller akademisk status från en oförmåga att fungera som förväntat.

Previous:nothing Next:första svininfluensan

Relaterade artiklar


 • Hur förbereder jag mig EDTA-plasma?
 • Vilka är de kvalitetsmått som används för akuten?
 • Vad betyder ICU på ett sjukhus?
 • öga vision terapi övningar
 • hur man hyra en ozon maskin
 • Vicks förångaren säkerhet
 • öra rengöringsmetoder
 • Hur identifierar jag gamla glasögon?
 • buggar som ser ut som vägglöss
 • hur man dricker tranbärsjuice för att avgifta kroppen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com