lim som används för att stänga sår

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-12-13

Du behöver:
povidonjod lösning
. Gasväv.
Central line kit (1, 2, 3, 4 lumen central linje eller CORDIS).
Tejp och /eller Steri -Strips .
OpSite eller Tegaderm täcka dressing.
Lokalbedövning (1% eller 2% lidokain, lidokain grädde).
Suturmaterial för att säkra linje (2.
0 silke).
Sax och /eller skalpell.
Benzoin lösning.
Steril duk, klänning, handskar.
1L påse med 0.
9% fysiologisk koksaltlösning.

akutavdelningar, kirurgiska sviter, och många andra hälso-och sjukvård inställningar tycker att aktuella hud lim är ett säkert och effektivt sätt att stänga sår och förhindra infektion. Användning av hud lim kan bidra till att minska smärta och rädsla som får åtfölja sy såret stängd. Vissa områden är inte lämpliga för detta alternativ, inklusive områden där huden får en hel del drag och stretch och i munnen eller ögonen.

Dermabond u00AE

Dermabond u00AE är en Johnson och Johnson produkt som först släpptes januari 1998. Det var den första kirurgiska Häftplåster godkänt i USA. Dermabond u00AE har en lila färgton som gör att sjukvårdspersonal att se när den tillämpas. Den levereras i en engångsapplikator . Enligt Ethicon , en division av Johnson Johnson , Dermabond u00AE rekommenderas för ansikts sår och operationer eftersom det inte lämnar ärr som suturer .

Liquiband u00AE

LiquiBand u00AE Surgical Häftplåster först salufördes i Storbritannien , och blev tillgänglig i USA under 2009 . Liquiband u00AE finns i engångsbruk behållare . Liquiband u00AE finns i sju olika typer av applikatorer . Varje applikator är konstruerad för en specifik uppsättning av användning omständigheter och villkor. Dessa inkluderar applikatorer för användning i allmän kirurgi, laparoskopisk kirurgi, skärsår och mindre sår.

Histoacryl u00AE

Histoacryl u00AE Aktuell Häftplåster marknadsförs av Aesculap. Deras marknadsföringsmaterial säger det obligationer i 30 sekunder. Histoacryl u00AE levereras i en klar eller blå nyans. Hystoacryl u00AE finns i engångsbruk applikatorer.

Enligt Tissue Seal: s webbplats, innehåller Histoacryl inte stabilisatorer, och därmed är starkare och behöver färre ansökningar än liknande produkter. Tillverkaren säger också att denna skillnad håller applikatorer från igensättning eller uttorkning. Formeln torkar när det kommer i kontakt med vatten eller vatten som innehåller vävnader som hud. Hystoacryl u00AE skapades och marknadsfördes först i Tyskland 1968.

Indermil u00AE

Indermil u00AE Tissue Adhesive godkändes i september 2002 för användning i sista snitt och rivsår. Produkten rekommenderas för användning i sista laparoskopisk snitt. Indermil u00AE marknadsförs av USA Surgical. Den levereras i engångsbruk applikatorer.

Nexaband u00AE

Nexaband u00AE är en veterinär betyget Dermabond u00AE. Det används i veterinär kliniker att stänga sår på katter och hundar. Nexaband u00AE är färglös och rekommenderas särskilt för katt Operera bort klorna förfaranden. Det marknadsförs av Abbott djurhälsa och är inte lämplig för användning på människor.

Previous:nothing Next:trånga svalg

Relaterade artiklar


 • faktorer som påverkar normal kroppstemperatur
 • barn och kryssa säkerhet
 • vad är PICC?
 • en lista på parasiter som kan vara i den mänskliga kroppen
 • typer av linsvätska
 • instruktioner för en ceragem säng
 • tre typer av fibrer fogar
 • det bästa typer av filter för ro-system
 • tecken på mensen kommer
 • lista på symptom på uttorkning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com