problem relaterade till rökning

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-12-10

Du behöver:
povidonjod lösning
. Gasväv.
Central line kit (1, 2, 3, 4 lumen central linje eller CORDIS).
Tejp och /eller Steri -Strips .
OpSite eller Tegaderm täcka dressing.
Lokalbedövning (1% eller 2% lidokain, lidokain grädde).
Suturmaterial för att säkra linje (2.
0 silke).
Sax och /eller skalpell.
Benzoin lösning.
Steril duk, klänning, handskar.
1L påse med 0.
9% fysiologisk koksaltlösning.

Rökning skapar eller bidrar till en rad hälsoproblem. Förutom missfärgning av tänderna, tidigt rynkig hud, dålig andedräkt, lägre prestationsförmågan och ökad läkningstiden för skada, Världshälsoorganisationen anger att rökning är en känd eller trolig orsak till cirka 25 sjukdomar och tillstånd. Det är en ledande dödsorsaken i världen, som ansvarar för nästan fem miljoner dödsfall per år.

Hjärtproblem

Rökning är en orsak till hjärt-kärlsjukdomar, den främsta dödsorsaken i USA. I 2004 års rapport från Surgeon General, "The rökningens följder för hälsan, säger att rökare är två till fyra gånger större risk än icke-rökare att utveckla kranskärlssjukdom. Förutom hjärt-kärlsjukdomar är rökning ansvarar för förträngning av blodkärlen i kroppen och därmed begränsa cirkulationen. Detta är en bidragande orsak till perifer vaskulär sjukdom , där de stora artärerna i kroppen är blockerade , vilket orsakar problem allt från smärta till kallbrand . Bukaortaaneurysm är där aorta svullnad eller försvagning där det passerar genom buken , kan också orsakas av rökning .

Lungproblem

Rökning orsakar lungcancer . Enligt Centers for Disease Control , jämfört med icke-rökare , män som röker är 23 gånger större risk att utveckla lungcancer , och kvinnor som röker är 13 gånger större risk att utveckla lungcancer . Förutom lungcancer , rökning skadar de små luftblåsor eller alveolerna , i lungorna , vilket ledde till en risk för att utveckla emfysem , kronisk bronkit och kronisk luftvägsobstruktion , som alla gör andningen.

Cancer

Förutom att vara den viktigaste orsaken till lungcancer , bidrar rökning till en rad andra cancerformer . Enligt Centers of Disease Control statistik skadar rökning nästan alla organ i kroppen och kan orsaka cancer i svalg, munhåla , magsäck , livmoder , livmoderhals , matstrupe , urinblåsa , njure och struphuvudet . Rökning orsakar också akut myeloisk leukemi , en typ av blodcancer som stör produktionen av friska blodkroppar .

kvinnor och rökning

Rökning orsakar en rad sexuell , reproduktiv och ben problem för kvinnorna . CDC : s Avdelningen för reproduktiv hälsa anges att kvinnor som röker under graviditeten utgör ett antal risker för modern och fostrets utveckling och baby , varav 30 procent högre odds för infertilitet och för tidig födsel , barn födelse med lägre födelsevikt än icke-rökande mödrar , och med barn som är 1 . Från 4 till 3 gånger större risk att dö av plötslig spädbarnsdöd eller plötslig spädbarnsdöd. Postmenopausala kvinnor som röker också har en lägre bentäthet än kvinnor som inte röker och löper större risk för höftfrakturer, enligt 2001 års "Surgeon General's rapport. Kvinnor och rökning"

Previous:nothing Next:Vad händer på en gynekolog utnämning?

Relaterade artiklar


 • vad är orsakerna till bruna fläckar?
 • gym idéer för barn
 • autism undervisning
 • hur du tar bort en kontaktlins från ditt öga
 • vad är orsakerna till yrsel och förlust av balans ?
 • Hur konverterar jag steg på en stegräknare ?
 • Hur gör jag kuddar byta tyg ?
 • hur man klär sig för en ultra liv hela kroppen scan ultraljud
 • stelhet och smärta i händer & rosa symtom öga
 • hur man kan jämföra vårdhem i Texas
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com