svårigheter av en färgblind person

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-12-23
normal syn tillåter individer att skilja mellan färger och former. . När någon har colorblindness, ser de inte färger på samma sätt som någon med normal syn gör. Enligt Color Vision Testing, tre grundläggande typer av färgblindhet finns. Röd-grön färgblindhet uppstår när den enskilde inte kan skilja mellan rött och grönt, det är den vanligaste typen av färg blindhet. Blå färg blindhet uppstår när individen har svårigheter med att skilja mellan blått och gult. Den sista typen av färgblindhet är total färgblindhet där individen ser i olika nyanser av grått, det är den mest sällsynta typen av färgblindhet

Karta lässvårigheter

En färgblinda individ ofta har svårt att läsa kartor. . Legenden på en karta kommer att använda olika färgade linjer för att skilja olika objekt, t. ex. en väg mot en flod. En färgblinda individ kan bli förvirrade under behandlingen en karta för att han skulle se de två olika färgade linjer som har samma färg

Traffic Light Problem

Trafikljus använder tre färger:. Grön, röd och gul. När en person är färgblind kan belysningen ser samma färg, vilket gör det svårt att bestämma färgen på det ljus vid körning. Även om de flesta trafikljusen är organiserad med grönt på botten, gula i mitten och rött på toppen, vissa platser använder ett horisontellt ljus system som kan förvirra dem med färgblindhet. Varning ljus som endast har en ljus kan skapa problem eftersom en färgblind person kanske inte vet om färgen är gul eller röd, som bestämmer lämplig åtgärd av antingen ger eller slutar helt.

Problem med kläder

färgblinda personer inte ser färger på samma sätt som de med normal syn. Detta kan resultera i udda färger för kläder. De kanske väljer färger som är ljusare eller konstigt färgade som en följd av färgblindhet. Skjortan som ser udda att någon med normalt färgseende kan ha en vacker färg och nyans för någon med färgblindhet.

Matproblem

Färgblindhet betyder färg brist som kan leda till problem med livsmedel. En färgblind person skulle kämpa för att skilja mogna eller övermogna frukter eller kan ha problem matlagning efter färg, till exempel matlagning rött kött.

Previous:nothing Next:billigaste linser på nätet

Relaterade artiklar


 • moderskap mode idéer
 • hur man kan hjälpa någon med missbruksproblem
 • en lista på parasiter som kan vara i den mänskliga kroppen
 • munskydd och virus
 • Hur fungerar en ägglossning fungerar test kit?
 • anställdas hälsa utbildning
 • oxidation av konserver
 • ben muskler i kroppen
 • vad är orsakerna till gula svett fläckar?
 • nycklar till felsökning löpband
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com