gemensamma dagliga livet utmaningar för de äldre

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-01-22
De flesta människor vill ålder i sina samhällen och hem, enligt National Association of Area organen om åldrandet. . När människor åldras, kan vissa problem uppstå i det dagliga livet. Medan några av dessa utmaningar kan visa sig omöjliga att övervinna, kan grupperna kommer samman för att hjälpa de äldre att upprätthålla sitt oberoende så länge som möjligt.

Hushållssysslor

University of Missouri Förlängning Department of Family Studies anges att äldre kan kämpar med att fylla hushållssysslor. När människor blir äldre kan de ha svårt att böja att rengöra, få posten, skotta snö och klippa gräsmattan. Anställa en stadsdel barn eller högskolestudent för att slutföra dessa uppdrag kan bidra till att den äldre personen att bibehålla självständighet utan att försumma hushållet.

Motion

Äldre människor behöver daglig motion för att bibehålla muskler och ben hälsa, enligt The National Association av området organen om åldrandet. Många äldrecenter erbjuder friskvård och klasser övning för att hjälpa äldre vuxna förbättra sin hälsa. Att åka på en daglig promenad kan också hjälpa äldre vuxna upprätthålla en nivå av fysisk kondition.

Transport

The National Association of Area organen on Aging anges att äldre vuxna kan ha fysiska begränsningar som begränsar förmågan att köra bil. Kollektivtrafik förekommer i vissa samhällen, vilket gör det lättare för äldre att resa. Familjemedlemmar och vårdgivare bör hjälpa den äldre personen förstår det offentliga transportsystemet så att hon kan resa säkert.

Måltider

Som vuxna blir äldre, de kan inte spendera mycket tid matlagning. Alternativ för att se till att den äldre befolkningen fortfarande få näringsämnen inkluderar program måltid leverans och senior luncher centrum. Vårdgivare och familjemedlemmar kan också laga mat för veckan och frysa dem. Detta gör att äldre vuxna att bibehålla självständighet utan att en hel del förberedelser till måltider.

Social isolering

Äldre människor som bor ensamma får kämpa med social isolering. New York University-Wagners NYC rådet presenterar en studie att en fjärdedel av de amerikaner som är bosatta ensam har dålig hälsa, men ingen att ta hand om dem. På grund av bristen på socialt stöd, kan äldre människor har en nödsituation och ingen att veta om det. Familjemedlemmar och vårdgivare bör kontrollera om äldre vuxna varje dag för att hjälpa de äldre att upprätthålla en lämplig nivå av kamratskap och hälsa.

Previous:nothing Next:hur man mäter effekterna av en kropp detox

Relaterade artiklar


 • spädbarnsmassage information
 • hur man kan stoppa cravings för alkohol
 • hur man beräknar DALY
 • Hur man testar Accu-Chek fördel meter
 • idealvikt diagram för barn
 • vad är färgseende?
 • innebörden av ett IQ-test
 • fördelarna med alkoholen handtvål
 • Vicks förångaren säkerhet
 • tips för att hålla sig borta från magen gas
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com