hur de ska följa en hälsosam livsstil

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-01-25
Om du undrar hur du ska ta på mer fördelaktigt hälsovanor i din dag till dag liv, kan du bli förvånad över att upptäcka att de viktiga stegen är egentligen ganska enkel. En studie från Michigan State University, dock funnit att endast 3 procent av 150. 000 personer de studerade ledde vad forskaren, Mathew Reeves, betraktas som en hälsosam livsstil. För att stänga denna statistik kring rekommenderar forskare som Reeves ta flera små steg för att göra stora förändringar
1.
Hantera stress och främja balans i din livsstil. Höga stressnivåer är kopplade med ökad risk för hjärt-och kärlsjukdomar, dålig immunförsvar, stroke, högt blodtryck, diabetes, viktökning och psykiska besvär. Prata med folk du litar på när du börjar känna dig stressad, om detta är en familjemedlem eller sjukvårdspersonal. Vissa stressreducerande aktiviteter inkluderar regelbunden motion, kreativa sysselsättningar såsom konst eller skriva, trädgårdsarbete, umgås med nära och kära och husdjur och yoga, tai chi, reiki eller meditation.
2.
Ät en näringsrik kost med olika livsmedelsgrupper varje dag. Enligt en artikel i "riktning mot sundare kostvanor", skriven av Elizabeth Frazao, kost hög i mättat fett, kalorier och salt är relaterade till en ökad risk för hjärtsjukdomar, cancer, stroke, högt blodtryck och benskörhet. Även små förändringar i kosten kan ge dramatiska resultat för din hälsa. Till exempel minska dagliga fettintag till rekommenderade nivåer, och lägger till mer grönsaker, frukter och frön som är rika på vitaminer och fibrer kommer att förbättra energi, matsmältning, fysiska förmåga och din känsla av välbefinnande.
3.
Utför trettio minuter av mild till måttlig motion varje dag. Ta en promenad vid lunchtid, cykla till jobbet, simma på den lokala poolen, gå ut med hunden, gå ett lokalt gym eller skriva in sig i ett yogapass. Enligt Mayo Foundation för medicinsk utbildning och forskning, kan regelbunden motion bidra till att förbättra ditt humör, minska risken för kroniska sjukdomar, öka nivåerna energi och även förbättra sömnen. Hitta en motionsform som är stimulerande och roligt --- på egen hand, med en nära anhörig eller som del av ett team
4.
Minska beroendeframkallande och potentiellt giftiga ämnen, såsom nikotin, koffein och alkohol. Förutom att öka risken för olika typer av cancer, dessa ämnen ökar också högt blodtryck och oxidativ stress i kroppen. Enligt författaren Henry Osiecki i sin bok "Den läkare guide till klinisk näringslära," intag av giftiga ämnen bör begränsas till ett absolut minimum. Om du är orolig med ditt intag av koffein, alkohol eller nikotin, tala med en hälso-och sjukvårdspersonal.


Previous:nothing Next:hur man beräknar beta hCG

Relaterade artiklar


 • obstetrik och användning av cleocin
 • hur man handskas med missbruk utan professionell hjälp
 • träning för att förbättra hållningen
 • farorna med ozon generatorer
 • livsmedel för att undvika under morgonen sjukdom
 • säkra alternativ till teflon non-stick stekpannor
 • Hur man använder en femoral linje för iv behandling
 • öra rengöringsmetoder
 • verksamhet för att främja hygien hos barn
 • säkert sätt att rengöra dina öron
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com