hur man undervisar hälsosamma vanor för barn

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-01-21
Öva en hälsosam livsstil kommer från vanor plockade upp som barn. Därför är det viktigt att föräldrar har möjlighet att lära barnen goda vanor. Det är inte lätt att nå fram till barnen, och en del föräldrar kommer att tycka att försöka lära barnen är stressande. Men det finns sätt att hjälpa dig att kommunicera med ett barn och se till att ditt budskap når fram till dem
1.
Disciplin barnet när de gör något fel. Kom ihåg att det inte bara är en form av bestraffning utan ett sätt att lära barnet skillnaden mellan att agera dåligt eller beter sig som de borde. Avstå från att träffa barnet som ett sätt att disciplin eftersom detta kan leda till att barnet tänker att detta är acceptabelt beteende för dem att genomföra. Motverka disciplin med beröm eller en belöning när de beter sig på rätt sätt.
2.
Kommunicera ärligt med barnet om goda vanor som de gamla. Det är viktigt när de är på väg in i puberteten och börja märka det motsatta könet. Hålla ett öppet sinne när man diskuterar dessa frågor som du inte vill vara så strikt att barnet kommer att vara rädd för att prata med dig. Det gäller även när de blir lite äldre och kan frestas att pröva narkotika och alkohol. Förklara de faror klart och tydligt förbjuder dem från att vidta, förklarar konsekvenserna om de gör.
3.
Hjälp barnet praktiken hälsosamma vanor dagligen såsom borsta tänderna, tvätta händerna eller klä sig själva . Medan du gör det, förklara varför de behöver göra detta varje dag. Inte bara prata med barnet om att göra det men hjälpa dem. Detta kommer att hjälpa dem att utveckla sina färdigheter och förstå logiken bakom att göra dessa saker.
4.
Sjung roliga sånger om hälsosamma vanor som du försöker att undervisa barn. Detta kommer att bidra till att göra det roligare för barnet och göra det mer sannolikt att de kommer gladeligen göra vad du instruera. Detta beror på vanan du undervisar nu verkar det som mindre av en syssla.
5.
Goda föredömen. Gör detta speciellt när du försöker lära ditt barn om bra kost och motion. Det finns ingen användning i predikan om du inte tränar, som ditt barn kommer att titta på ditt beteende som vad de bör sträva efter. Se till att spendera tid ute och leker med ditt barn, titta på en begränsad mängd tv och äta rätt mat.


Previous:nothing Next:hur man har ett sjukhus födseln

Relaterade artiklar


 • hur man ger stöd till obotligt sjuka cancerpatienter
 • Kegel muskel övningar
 • negativa effekter av dålig hållning
 • stämbandsproblem noduli hos barn
 • Vilka är farorna med aloe?
 • kost och hälsa tips för cesearean mödrar efter förlossningen
 • pacemaker historia
 • livsmedel som bidrar till att öka din ämnesomsättning
 • bröst röntgen teknik
 • bästa sätten att sträcka ledband
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com