hur vi ska förstå synundersökning

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-01-24
När du genomgå en synundersökning din ögonläkare eller optiker kommer att utföra en synundersökning för att testa din vision och leta efter några tecken på ögonsjukdomar. Din läkare kommer att använda en rad olika instrument, mål starkt ljus i dina ögon, och testa din vision som du ser ut genom en serie av linser. Målet för synundersökning är att utvärdera olika aspekter av synförmågan. När den är klar kommer din läkare att ge dig en bedömning av din synskärpa och, om nödvändigt, ett recept för glasögon eller kontaktlinser. Han eller hon kan också prata med dig om de villkor som du bör vara medveten om. Fråga alltid din läkare att noggrant förklara resultatet av din synundersökning till dig, och på språk du förstår

Du behöver:.
Ögonundersökning


1
. .
fråga efter resultat och betydelsen av din synskärpa test, som representeras av siffror som 20/20 eller 20/50. En läsning av 20/20 visar att den minsta bokstav du kan identifiera är 20 meter bort. Ju lägre ner antalet är, desto bättre synskärpa, och ju högre en botten nummer, det värsta som synskärpa. En person är märkt "lagligt blind" om synskärpan med linser är 20/200 eller värre. I de flesta stater måste du ha en synskärpa av minst 20/40 för att få ett körkort. Så många människor behöver för att bära glasögon eller kontaktlinser för att klara ett förarens prov.
2.
Ta reda på PERRLA betyg. En PERRLA (elever samma Round Reaktiv att Ljus och logi) topplista visar i vilken grad dina elever reagerar på ljus och mörker. En normal PERRLA är 2 till 4 mm i diameter i ljus och i mörker, 4 till 8 mm. Varje elev ska vidgas och tygla lika i storlek.
3.
Bestäm din Diopter betyg. Detta visar i vilken grad dina ögon kan fokusera. Du har en dioptri betyget 1 när du kan fokusera på en längd av 1 meter (39 inches). Ju högre din diopter betyg, desto mer förstoring du behöver fokusera. Ett litet barn kan ha en dioptri på 40: men detta kommer sannolikt krympande som han eller hon åldrar. Genom en ålder av 50 flesta människor har en dioptri på 1, vilket innebär att de har ålderssynthet (där bilderna på nära håll är suddiga). Det är därför många människor över 50 år behöver bifokala eller förstoringsglas att läsa. Förstoringen i läsglasögon kallas dioptri styrka.


Previous:nothing Next:hur du lägger till glädje till livet

Relaterade artiklar


 • svalg frågor
 • grovmotorik i en 3-år gammalt barn
 • Styrketräning pass för kvinnorna
 • rastlös sovande barn
 • hur man utarbetar en lutande livmoderhalsen
 • proffs i vårdhem med mellanliggande omsorg
 • hur man analyserar en syra-bas balansen
 • Damm och eksem
 • verksamhet för att främja hygien hos barn
 • populär strategier för att förbättra minnet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com