matdagbok tips

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-01-14
Att hålla en matdagbok kan hjälpa dig att nå dina personliga hälsa och mål välbefinnande. . Du kan gå ner i vikt genom att hålla koll på kalorier och fett. Vissa tycker också att skriva ner mat och sedan logga deras kroppens reaktion på dessa särskilda livsmedel så att de kan identifiera ett livsmedel allergen. Detta är särskilt användbart för föräldrar som arbetar med barn som har mat känslighet eller eksem. Att hålla en matdagbok kan hjälpa dig att eliminera vissa livsmedel i framtiden.

gör det roligt

den skrämmande uppgiften att skriva ner alla dina måltider och mellanmål kan verka som en knepig uppgift, men du kan göra vissa saker för att göra hålla en matdagbok roligare. Köp en färgglad blogg och ljusa färgade pennor eller pennor. Färgkod vissa livsmedel. Till exempel kan du använda grön för grönsaker och rött för frukt. Rita bilder av vissa måltider om du har en talang för konst. Denna enkla teknik kan göra denna uppgift mer meningsfullt.

Gör kolumner

Gör kolumner med hjälp av en linjal eller köpa en matdagbok med inbyggd kolumner. Detta gör det lättare att kartlägga dina Bottensatser och separata måltider i kategorier. Till exempel kan du skapa fyra kolumner med etiketter på toppen som säger frukost, lunch, middag och mellanmål. Inkludera drycker med måltider du äter eller göra en kolumn bara för drycker. Rita 10 små, blå vatten glas på toppen av sidan och använd en penna för att sätta en bock genom varje glas som du avslutar din vatten. Detta är bra för människor som vill se till att de stannar hydrerad under hela dagen. Loggning tiden för varje måltid är också till hjälp för människor som försöker öka sin ämnesomsättning genom att äta små måltider eller mellanmål under dagen. En snabb blick på din matdagbok kan påminna dig om det är dags att äta.

Skriv ner din Mood

Skriv ner hur du känner dig inom 30 minuter att äta varje måltid. Skriva ner hur maten påverkar dig kan hjälpa dig att eliminera vissa livsmedel som inte är bra för din kropp eller låta en dålig respons. Även vissa hälsosam mat kan orsaka gas, uppsvälldhet eller ens huvudvärk om du har mat allergier. Skriva ner ditt humör kan också hjälpa dig att identifiera vilka livsmedel som hjälper dig att upprätthålla energi och vilken mat leda till att du känner dig sjuk.

Skriv ner portionsstorlekar

Skriv ner portionsstorlekar om du försöker gå ner i vikt eller spår kalorier. De flesta livsmedel märks lämna uppgifter om hur många kalorier i livsmedlet samt hur många portioner är i ett paket. Använd en online kalori tracker som sparkpeople. com att kolla kalorier för särskilda livsmedel som inte kommer i en låda som apelsiner, äpplen och bananer. Håll spårning av servering storlekar och delar bidrar till att du håller korrekta uppgifter.

Previous:nothing Next:hur fort innan blod arbete

Relaterade artiklar


 • tips för att hålla sig borta från magen gas
 • bröst röntgen teknik
 • peak flödesmätare instruktioner
 • pediatriska robotkirurgi
 • kontaktlinser som du bär på natten
 • checklista för pediatrisk fysisk bedömning
 • den genomsnittliga vikten och höjden på en kvinna
 • hur man håller passa med ett kors ryttare
 • aktiviteter för flickscouter mot rökning
 • Hur fungerar en ägglossning fungerar test kit?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com