olika typer av termometrar

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-01-05

Du behöver:
500 ml vatten flaska

En termometer är ett instrument som mäter temperaturen. . Enheten har en mottagare, t. ex. en vätska eller metall våren, som svarar mot graden av värme eller kyla. När mottagande agent har fångat denna information, tolkar en annan enhet (en mini-digital skärm, till exempel) denna förändring till ett numeriskt värde. Termometrar används för flera ändamål, och olika typer av termometrar, både manuella och digitala, finns inom varje grupp.

febertermometrar

En smal , har kvicksilver fyllda glasrör traditionellt använts för att mäta en patients kroppstemperatur. Enheten är placerad i en kropp hålrum som kommer att ge läkare (eller annan vårdgivare ) en exakt angivelse av den sjuke temperatur . Till exempel är toppen på ett muntligt termometer placeras under en patients tunga , där den finns tills vätskan värms upp och orsakar kvicksilver att stiga till en siffra på framsidan av glasrör.Merkurius , dock är giftig och kan vara farliga om termometern går sönder . Därför digitala termometrar alltmer används för att mäta en patients temperatur. En digital termometer innehåller en liten mikroprocessor som mäter elektriskt motstånd i kroppen. Temperaturen behandlas som termometern spets placeras i personens öra, eller under deras tunga och avslöjas på den digitala termometern LCD-skärm.

Väder Termometrar

Outdoor termometrar bestämma luftens temperatur. De mäter temperaturen på luften som omger apparaten. En glödlampa termometer har siffror i ökning från 0 till 100 till vardera sidan av ett glasrör fyllt med kvicksilver. När luften blir varmare stiger kvicksilver. När luften blir kallare kvicksilvret glider ner i röret. En fjäder termometer är rund och liknar ett stoppur. En värmekänsliga, rullade bit metall eller våren är ansluten till pekaren på framsidan av termometern. Våren expanderar som utomhusluften blir varmare, och krymper när luften blir kallare. Den digitala utomhustermometer kommer att redovisa en högre temperatur desto högre motstånd mot micro-controller. Motsvarande antal är sedan visas på datorskärmen.

Kött Termometrar

Kött termometrar, som ofta används vid matlagning en Thanksgiving kalkon, till exempel, låter som iordningställer veta när köttet har nått rätt temperatur. En konventionell köttermometer består av en pinne eller sond, som trycks in i Turkiet eller annan typ av kött. Det finns en rund digital display ovanför den, som visar rätt temperatur för fullt kokt kött. Vissa har en bimetallic band som driver en nål för att den exakta temperaturen. En popup-timer är en typ av kött termometer som ibland placeras i en kalkon. En fjäder tvingar ett material att dyka upp från insidan timern när fjäderfäet är redo att äta.Kött termometrar kan användas på nöt, lamm, biff, köttfärs och även grytor. De bör placeras i den tjockaste delen av köttet. Digitala termometrar kött kan placeras i livsmedel under 15 sekunder under tillagningen och tas bort.

Previous:nothing Next:läckage av fostervatten vid 4 månader gravid

Relaterade artiklar


 • hur du schemalägger ett läkarbesök
 • om kroppshållning
 • Hur gör jag kuddar byta tyg ?
 • tidiga tecken på klimakteriet
 • rättsmedel för hälsporre
 • etiska organdonation
 • hur reparera repor på glasögonglas
 • rostvatten problem
 • hur man be en läkare om råd
 • hur man ansöker om matkuponger i Tennessee ( SNAP)
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com