problem med att svälja mat

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-01-18

Du behöver:
saltlösning
. Små gummi spruta lämplig för en nyfödd.
Luftfuktare.
Mentol eller eukalyptus olja (tillval).
Sling eller bärare (tillval).

De flesta människor tar för givet sin förmåga att enkelt svälja mat. Men för vissa, är svälja ett stort problem. Det är konstigt att fler individer inte upplever problem med tanke på att det tar 50 par muskler samt nerver för att uppnå handlingen att svälja.

Komplex process

Ett problem kan utvecklas när det finns ett problem med någon del av svälja process, som är ganska komplex. Vid sväljning , trycker tungan mat till baksidan av halsen och sedan muskelsammandragningar flytta maten snabbt genom din svalget , som ligger på baksidan av halsen på upp till toppen av matstrupen . Mat går sedan förbi luftstrupen , som också kallas luftstrupen , i röret som ansluter din hals och mage , som kallas matstrupen .

ringmuskler

Den handling av musklerna , som kallas ringmuskler , som är cirkulära band ligger på både toppen och botten i matstrupen , är viktig . De muskler öppnar och stänger matstrupen så mat kan passera genom samtidigt underkänna backspolning magsyra. Musklerna tryck sedan in maten i riktning mot magen.

Esofagus Dysfagi

Om en individ lider av matstrupen dysfagi, få detta innebär att personen upplever känslan av att maten fastnar vid basen av halsen eller bröstet . Detta sker när slutmuskel inte är avkopplande tillräckligt för att tillåta mat att komma in i magen. Musklerna i esofagus väggen blir också svag. Resultatet är regurgitating mat som ännu inte har haft tid att blanda sig med innehållet i magsäcken. Maten kommer tillbaka upp i matstrupen. Äldre människor löper risk att utveckla detta tillstånd, enligt MayoClinic. com, eftersom de har förlorat muskler koordination och styrka.

Spasmer och minskning av striktur

En diffus spasm, som är dåligt samordnade producerar esofagus spasmer efter en sväljer gör svälja svårt liksom förträngning av matstrupen striktur, som gör bitar av mat för att fastna och kan orsaka ärrvävnad bildas. Esofagus förträngningen är ibland resultatet av gastroesofageal refluxsjukdom , som också kallas GERD , eller på grund av tumörer är närvarande .

Neuorological Problem

Neurologiska problem som orsakas av en ryggmärgsskada eller stroke kan leda till sväljsvårigheter eller helt oförmåga att svälja .

Cancer och diverticula

Cancer kan orsaka sväljsvårigheter som kan faryngeal diverticula , vilket innebär att en påse har bildats och mat uppgifter samla ovan matstrupen i halsen .

sklerodermi

Personer lider av sklerodermi kan uppleva svårigheter att svälja som liknar det som inträffar när man lider av GERD. Detta villkor innebär utveckling av ärr-liknande vävnad, vilket gör vävnader blir hårda och stela, och som försvagar sphincter.

Previous:nothing Next:spjälsäng för livet instruktioner

Relaterade artiklar


 • vad är en sympatisk svar ?
 • roll sjukhus i primärvården
 • betydelsen av PSA-nivåerna
 • kan ett barn vara död och livmodern håller fortfarande växer?
 • fysiska aktiviteter för ungdomar
 • symtom på lägg i tonåringar
 • histamin och muskler
 • hur man mäter ammoniak nivåer i djurströ
 • Brandkåren program på brandvarnare
 • förståelse tillämpningen av melanin
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com