sätt att hjälpa barn att inte vara rädd för sjukhusutrustning

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-01-16
Vare sig du besöker någon närstående till dem eller att behöva genomgå provning av ett slag, kan barn ha att göra med sjukhus utrustning som kan se eller låter konstigt för dem. Sjukhusutrustning kan vara skrämmande att inte bara små barn, men även till andra barn, särskilt när de inte är bra och de vet inte vad sjukhuset utrustning skall göra med dem.

Förklara

Ett barn besöker en förälder eller ett syskon på sjukhuset, som är omgiven av pipande, whooshing, glimmande sjukhusutrustning, kan hitta den erfarenhet skrämmande. Situationen kan även vara värre om dessa maskiner måste användas på ett barn antingen i en examen eller under medicinsk behandling. Ett sätt att lindra barnets rädsla är att få ner på barnets nivå och förklara på ett språk barnet kan förstå, vad sjukhusutrustning gör och hur det fungerar. Förklara varför det ser ut och låter som den gör. Låt barnet att ställa frågor och hjälpa barnet inte vara rädda för sjukhus utrustning genom att acceptera att hans rädsla är allt rätt och naturligt , samtidigt som det hjälper honom inför sjukhuset utrustning som instrument som bidra till hälsa .

Touch

Sjukhusutrustning kan inte bara verka konstigt och låta konstigt att ett litet barn , men också verka kall , opersonligt och skrämmande att vara omkring . Ett sätt att hjälpa barn att inte vara rädda för sjukhusutrustning är att stå bredvid färdskrivaren och röra sjukhusutrustning. Om möjligt, låta barnet stå bredvid och röra på sjukhuset utrustning när du påpeka vad den gör och hur det hjälper snarare än skadar patienten.En liten bit av sjukhusutrustning läkare använder i både sjukhus och kontor inställningen är den stetoskop. Visa detta till barnet. Låt barnet hålla och röra vid det. Häng stetoskopet runt barnets hals. Låt barnet lyssna till läkaren hjärta medan Läkaren förklarar funktionen av stetoskopet. Som barnets rädsla avtar, kommer läkaren att kunna lyssna på barnets hjärta utan att barnet drar bort i skräck på märkliga instrument. Denna praktiska metod kan användas för att hjälpa barn att inte frukta andra, större sjukhusutrustning också.

Förbered och Beakta

Om ett barn är för rädd för att ens komma nära sjukhuset utrustning som ljud eller ser konstigt ut till barnet, börja med att låta barnet följa sjukhusutrustning. Om du vet att barnet kommer att ställas inför sjukhus utrustning som kan skrämma, hitta bilder av sjukhusutrustning. Du kanske kan hitta en bok på biblioteket eller ladda ner information online. Visa bilderna till barnet. Prata med barnet om sjukhusutrustning i allmänhet och om alla de positiva saker olika sjukhus utrustningen. Prata om barns favorit maskiner såsom byggnad utrustning eller andra maskiner. Prata om hur de kan se ut eller låta skrämmande, men de har en positiv syfte. Visa barnet särskilt sjukhusutrustning barnet kommer att ställas inför, först i bilder, och sedan, om möjligt, som observatör. När barnet förstår men det finns inget att frukta, kan barnet ta itu med att vara runt sjukhusutrustning utan att köra iväg, frysning eller gråt.

Previous:nothing Next:Vad är sätt att förbättra äldre patient undervisning?

Relaterade artiklar


 • vad är bråk & slagvolym?
 • "Barn pratar inte med främlingar" aktiviteter
 • användningsområden för Vicks vaporub
 • äta krabba benen under graviditeten
 • Hur gör jag en promenadkäpp skum handtag?
 • hur man ökar energi nivåer
 • hur man kan jämföra bärbara avfuktare
 • ordentlig fotvård för äldre och sjuka
 • hur du tar bort en kontaktlins från ditt öga
 • om åderbråck
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com