hur man skall avgöra din lutealfas

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-02-07
Den lutealfas är en del av menstruationscykeln som börjar vid ägglossning och slutar den sista dagen innan mens. Enligt boken "Att ta ansvar för din fertilitet" av Toni Weschler, MPH, den lutealfas är normalt 12 till 16 dagar lång, om det varar mindre än 10 dagar, en kvinnas förmåga att bli gravid kan vara nedsatt. Bestämmande av lutealfas kan ske genom regelbunden kartläggning av menstruationscykeln, efter ett test ägglossning prediktor eller av diagnostiska tester

Du behöver:
Basala termometer kroppstemperatur.


1.
Lär dig att kartlägga din menstruationscykel genom att notera den första dagen i varje period i din kalender, dagliga utvärdera din livmoderhalssekret och ta en riktig basal kropp (vakna temperatur) varje morgon. Denna typ av registrering är känd som en fertilitet medvetenhet metod (FAM) eller ibland som en symptothermal metod.
2.
Identifiera tiden för ägglossning genom kartläggning att lokalisera början av luteala fas. Ägglossning inte alltid sker på dag 14 av en menstruationscykel, vilket i genomsnitt 28 dagar, men kan variera från 24 till 36 dagar. Ungefär en dag efter ägglossningen, stiger din vakna kroppstemperatur ungefär en grad på grund av progesteron uppsving, och som indikerar lutealfas är på gång.
3.
Observera och notera förändringar i mängden och konsekvens av hals vätska runt din slidöppningen att avgöra övergång till lutealfas. Under dagarna runt ägglossningen, kommer din livmoderhalssekret skall fuktas en konsistens som liknar äggvita. Som lutealfas börjar och progesteron ökar medan östrogen minskar, kommer livmoderhalssekretet torka upp snabbt, ibland under loppet av bara några timmar.
4.
Räkna dagar efter din stiger temperaturen och din hals vätska minskar fram till nästa menstruation börjar. Om du fastställa att ägglossning sannolikt hände på dag 12 i din cykel och sedan 14 dagar passera innan mensen börjar, är din lutealfas två veckor lång. Dag 1 är den första dagen av din nästa period.
5.
Köp ett kit ägglossning prediktor och följ instruktionerna noggrant. En ägglossning prediktorn kit använder ett urinprov för att identifiera en våg i en kvinnas luteiniserande hormoner upp till 48 timmar innan ägget släpps vid ägglossningen. Att förutse ägglossning ger dig en utgångspunkt för lutealfas.
6.
Uppsök läkare, om du försöker en metod fertilitet medvetenhet eller en ägglossning prediktor kit för att bestämma din lutealfas och dessa resultat leder dig att tro att en kort lutealfas (kallas även lutealfas fel) stör din förmåga att bli gravid. Diagnostiska tester för att ytterligare fastställa längden på din lutealfas.

Tips och varningar


 • Kallas för gestagena fasen inträffar lutealfas när hormonet progesteron frisätts från gulkroppen, som är den kollapsade follikeln vänster efter ägget lämnar äggstocken och förtjockar livmoderslemhinnan för eventuella embryo implantation.
 • del kvinnor kartlägga sina menstruationscykler att identifiera de mest fertila dagar, denna kunskap kan öka chansen till graviditet eller användas som en naturlig form av preventivmedel
 • Basal kroppstemperatur (. BBT) termometrar kan köpas på de flesta Drug Stores.


 • Previous:nothing Next:Jag är en vecka gravid, hur mitt barn växer?

  Relaterade artiklar


 • problem med mjukt vatten
 • vad är klinisk barnpsykologi?
 • Vad betyder 10.000 enheter av hCG göra?
 • rättsmedel för gnetter
 • olika typer av termometrar
 • den genomsnittliga manliga anaeroba kapaciteten
 • utveckling funktionshinder & direktiven förväg
 • problem relaterade till rökning
 • hur du hittar din prostata
 • protokoll för uttalande från döden
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com