vad är tecknen på att behöva din halsmandlarna?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-02-01
tonsillerna stora körtlar på baksidan av halsen. Dessa körtlar är en av kroppens försvarsmekanismer mot svalts eller inandats bakterier. Tonsiller kan bli infekterade och svälla, vilket orsakar obehagliga symptom, ett tillstånd som kallas halsfluss. Enligt Mayo Clinic, är kirurgiskt avlägsnande av tonsiller nödvändig i svåra fall av halsfluss. När problem uppstår, rådgöra med en läkare för att bedöma vilken nivå av medicinsk behandling krävs.

Andningssvårigheter

Enligt National Library of Medicine, är andningssvårigheter ett symptom på svår halsfluss som kan leda till tonsill borttagning. Som tonsiller bli svullen, det utvidgade vävnader blockerar luften passagen, vilket resulterar i begränsad andning. Om andningssvårigheter uppstår, rådgöra med din läkare för medicinsk bedömning.

Sväljningssmärtor

Smärta eller obehag medan svälja är ett vanligt symptom på svår halsfluss. När infekterad med ett virus eller bakterier, tonsiller blir anbud och svullen. Svälja kontrakt musklerna i halsen, sätta press på de svullna körtlar. Detta orsakar obehag i övre delen av halsen. När det paras ihop med andra symptom på halsfluss, är sväljningssmärtor en indikation på att borttagandet av tonsiller kan vara nödvändig.

Missfärgade Slem

Enligt Mayo Clinic, då lider av svår halsfluss, gul eller vit slem kan bli synliga på ytan av körtlar. Shining en ficklampa i bak i munnen på tonsiller kommer att göra någon missfärgat slem synliga. När gul eller vit slem är på baksidan av halsen, rådgöra med en läkare, eftersom detta är ett säkert tecken på svår halsfluss.

Halsont

När åtföljas av en molande värk, är ont i halsen ofta en tecken på svår halsfluss, skriver Mayo Clinic. Infekterade halsmandlar sväller och blir irriterad, orsakar en öm och värkande hals. Ringa fall av halsfluss och andra sjukdomar kan leda till ont i halsen också. Men om du inte upplever några befrielse från obehag efter dricka ett glas vatten, kan det vara ett tecken på en allvarlig infektion. Om en öm och värkande hals kombineras med andra symtom på halsfluss, rådgöra med en läkare.

Magont

ICON Health Publications stater som ofta ont i magen kan ibland vara ett symtom på allvarlig halsfluss. Ett överskott av vätska rinner ner i halsen från den infekterade körtlarna orsakar dessa stomachaches. När upplevt med andra symtom på halsfluss, ofta ont i magen är ett tecken på att läkarhjälp behövs.

Upprepade fall

Upprepade fall av halsfluss krävs ofta innan de tas bort bedöms som nödvändigt av läkare. Flera allvarliga fall av halsfluss under en kort tid motiverar typiskt tonsill avlägsnande kirurgi. Hos barn kommer många läkare utföra en tonsillektomi om ett barn har upplevt syv halsinfektioner i ett år, 10 halsinfektioner under en period på två år eller nio infektioner i tre years. Five fall upplevt på två år, eller tre fall i spannet tre år kan också nödvändigt att ta bort. Ett fall skall anses svår när symptom på halsfluss åtföljs av en temperatur på 101 grader C eller högre, enligt eHealthMD.

Previous:nothing Next:hur sjuksköterskan ett sjukt barn

Relaterade artiklar


 • missfall varningsskyltar
 • om permanent makeup ansikte
 • spädbarnsmassage information
 • Varför blir håret ljusare i solen ?
 • hur man behandlar syfilis med azitromycin
 • vad gör b.i.d.
 • göra myntverk höja mun temperatur?
 • standard för hörselskydd design
 • negativa effekterna av tryckta medier
 • Vård & barnmorskor strategi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com