Vårdgivaren checklista för att väcka en äldre familjemedlem i hemmet

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-03-03
Även aktiva och självständiga individer ålder . Medan äldre omsorg har förbättrats , många väljer att ta med sina äldre familjemedlemmar i sina egna hem . Denna livssituation gör att fullt friska familjemedlemmar att fungera som vårdgivare, att spåra fysiska, mentala och emotionella hälsa seniorer. Innan välkomnande seniorer i ditt hem är det viktigt att förbereda sig för deras ankomst och vidta åtgärder för att säkerställa deras livssituation är bekvämt, praktiskt och fördelaktigt för alla inblandade.

Genomförbarhet

Diskutera möjligheten av att denna livssituation med deras läkare. Många förhållanden behövas 24-timmars vård eller användning av specialutrustning. Om det inte är möjligt att tillhandahålla den idealiska miljön i ditt personliga hem, får ett vårdhem vara det enda alternativet. Prata med läkare om att anställa en medhjälpare hemsjukvård eller bor-i sjuksköterska att ge vård i hemmet. Se till att du förstår den vård regim som kommer att bli nödvändigt.

Budget

Granska din månatliga /årliga budgeten och planerna för en ny medlem i hushållet. Ingår kostnader för mat, husrum, underhållning, försäkringar och sjukvård. Om out-of-utlägg är orimliga, prata med andra familjemedlemmar, samhällsorganisationer och lokala Department of Human Services. Dessa resurser kan ha möjlighet att få in medel, månadstraktamentena, information om skatteavdrag och andra stödjande tjänster. Bygg en besparing för akuta och oväntade utgifter.

Göra plats

fritt utrymme för en ny medlem i hushållet. Ta hänsyn hinder hänsyn rörlighet (t. ex. trappor, ramper). Gör nödvändiga reparationer och tillbyggnader. Inköp av möbler vid behov.

Prata med äldste

Diskutera flytta med ditt äldre familjemedlem. Försök att hash ut meningsskiljaktigheter innan de bestämmer sig för att flytten. Många seniorer föraktar antydningarna om att de är oförmögna att självständigt boende. Detta gäller särskilt för människor som levt ensam i många år. Arbete genom dessa frågor, där en medlare eller rådgivare om det behövs.

Prata med hushållsavfall

Diskutera flytta med de andra medlemmarna i ditt hushåll. Om inte tidigare involverad i planering, inkludera andra i budgeten planen. Se till att alla är medvetna om sitt ansvar som vårdgivare. Besluta om en primär och sekundär vårdgivare. Ordna scheman som behövs. Lista telefonnummer vid nödsituationer, medicinering regimer och andra uppgifter prioriteras. Post i förteckningen i säkra, synlig plats.

Flytta

Flytta din äldre familjemedlem och hennes effekter i ditt hem. Kasta inte bort poster utan tillstånd. Köpa ytterligare lagringsutrymme om det är praktiskt och nödvändigt.

Shut Down

Närbild hans tidigare bostad. Stäng av verktyg. Ändra hans adress med United States Postal Service minst 2 veckor före slutlig flytta. Ren och utrymma en hyrd plats. Hyra ut, sälja eller stänga upp privat egendom.

Pappersarbete

Plan för medicinska komplikationer, försämrade villkor och slutligen döden. Klargör din myndighet som primära vårdgivare (dvs fullmakt). Vet vad myndigheten har du för att underlätta din äldre juridiska och medicinska frågor. Titta in i skapandet av en levande vilja eller egendom plan medan dina äldre fortfarande är kapabel att genomföra sitt eget företag. Se till att alla medicinska och juridiska dokumentationen är i sin ordning.

Previous:nothing Next:hur man hittar ett centrum äggdonation

Relaterade artiklar


 • göra myntverk höja mun temperatur?
 • hur man ska tolka en lungfunktion test
 • spädbarnsmassage information
 • hur man mäter homocystein
 • kan övervikt stoppa dig från att starta din mens?
 • hur man arbetar ut när ägglossningen dagar är
 • hur man beräknar ägglossning för en oregelbunden cykel
 • hur man uppnår god hållning
 • rostvatten problem
 • hur man får tjänster genom california regionala centra
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com