effekterna av kaffe på det kardiovaskulära systemet

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-03-08
Det ämne i kaffe som ökar vakenhet heter koffein . Eftersom koffein ökar energi nivåer , är det allmänt trott att den även kan påverka hjärtat , dessa effekter är kända som kardiovaskulära effekter.Omfattande forskning har genomförts om effekterna av koffein på människokroppen , men de flesta har indikerar att det inte finns några negativa kardiovaskulära effekter. Många olika typer av forskning har sammanställts till recensioner av Mayer i tidskriften " Canadian Family Physician "1992 och också av Priory webbplats .

Arytmi

Koffein är allmänt trott att öka förekomsten av arytmi (oregelbunden hjärtrytm) hos personer med hjärtsjukdom. Enligt en genomgång av forskning Myers i 1992 års tidskriftspublicering "Kanadensiska husläkare" forskning har visat att "måttlig konsumtion" av koffein inte ökar arytmi hos patienter med hjärtsjukdom. Eftersom koffein inte har visat sig öka arytmi i denna riskgrupp följer att koffein inte heller har en effekt på dem som inte lider av arytmi.

blodtryck

Det har konstaterats att koffein ökar blodtrycket något. Detta är dock ökningen anses liten och minskar om personen regelbundet konsumerar koffein beror på att utveckla en nivå av tolerans mot det. Ökningen är vad Myers beskriver som "kliniskt oviktig," mycket små höjningar av blodtrycket.

Puls

I motsats till populära förväntningar, så som kaffe anses vara ett njutningsmedel, har koffein visat sig minska hjärtfrekvens något. Återigen, detta är en mycket liten effekt. Man tror att denna lilla minskning av hjärtfrekvensen är kopplat till något ökat blodtryck.

Ytterligare faktorer

Forskning kring kardiovaskulära effekter av kaffedrickande tittar på omedelbara effekterna av intag av koffein, som mäter pulsen strax efter kaffet har varit berusade. Långsiktiga effekter kan vara svårare att mäta. Myers anges att ett av problemen med studier som baseras på hela befolkningen är förekomsten av andra beteenden bland människor som också dricker kaffe, till exempel rökning eller äter högt kolesterolvärde livsmedel. Även om dessa effekter kan kontrolleras för, är det fortfarande viktigt att notera dessa andra livsstilsval kan ha negativa kardiovaskulära effekter och kan vara förenad med kaffedrickande, därför ökar risken för kaffet genom association. Koffein i sig är inte tänkt att bidra till hjärt-kärlsjukdom under normala, friska individer.

Previous:nothing Next:förteckning över principerna för aa

Relaterade artiklar


 • excerise boll övningar
 • information om Ferber-metoden
 • läckage av fostervatten vid 4 månader gravid
 • hur man kan förstå ADD och ADHD
 • det bästa typer av filter för ro-system
 • Hur säkra är hand saniterare?
 • stämbandsproblem noduli hos barn
 • vad man ska undvika med premenopause
 • roll av inkretiner i glukoshomeostasen
 • skälen för desinficering vikt rum
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com