skäl för en planerad C-sektionen

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-03-01

Du behöver:
antibakteriell tvål
. Vatten.
Medicinsk tejp eller plåster.
Bananskal.
Sax.

En C-sektionen, även känd som kejsarsnitt, är ett förfarande som utförs av en kirurg att leverera en bebis genom ett snitt i buken. De flesta kvinnor vet inte att de kommer att leverera sitt barn genom kejsarsnitt förrän strax innan förlossningen, då ett brådskande medicinska skäl tvingar den. Andra kvinnor däremot, schema och förbereda för C-profiler under graviditeten.

Föregående C-avsnitt

Trots en del kvinnor kan insistera på att leverera vaginalt efter ett tidigare kejsarsnitt, de flesta förlossningsläkare råda dessa mammor att planera för en C-avsnitt. Förlossningsläkare rekommenderar vanligtvis upprepa C-avsnitt om modern upplever samma komplikationer som dök upp under den förra graviditeten, enligt PeaceHealth. En annan faktor som kan bidra till en förlossningsläkare rekommendera en planerad C-sektionen är en potentiell risk att livmodern ärret kommer att riva under vaginal förlossning.

Sätesbjudning

De flesta bebisar vända till sin spets-och-ned läge strax innan kvinnor föder födelse. Vissa barn, dock ska du inte slå, vilket resulterar i sätesbjudning-eller fötterna ner-position. Medan vissa kvinnor får möjlighet att leverans en sätesbjudning vaginalt, kommer de flesta förlossningsläkare rekommendera leverera dessa barn via kejsarsnitt för att förebygga komplikationer. Komplikationer som kan inträffa under en sätesbjudning vaginal förlossning inkluderar hjärnskador, organskada och ryggmärgsskada, enligt PeaceHealth.

Graviditet med kedjorna

En graviditet med flera barn innebär en risk att en eller flera av de bebisar vara i en onormal position, enligt MayoClinic. com. Precis som med sätesbjudning spädbarn, är det ofta säkrare att utföra ett kejsarsnitt på kvinnor som är gravida med två eller fler bebisar än att riskera en vaginal förlossning.

Havandeskapsförgiftning

Några förlossningsläkare välja att planera en C-sektionen för patienter med preeklampsi. Havandeskapsförgiftning, även känd som preeklampsi och graviditet-inducerad hypertoni, är ett tillstånd som kännetecknas av högt blodtryck, evig svullnad och stora mängder protein i urinen. Ett planerat kejsarsnitt är vanligtvis föreslås om barnets eller moderns hälsa är i fara på grund av PIH.

Herpes

Om en kvinna har en infektion, kan hennes Förlossningsläkaren föreslå en planerad kejsarsnitt. Infektioner såsom genital herpes kan smitta ett barn under vaginal förlossning. Herpes kan vara livshotande för en nyfödd, vilket kan orsaka hud sår, hjärnskador, nedsatt organfunktion och i extrema fall, döden, enligt Merck Manuals Online Medicinska biblioteket. Risken för överföring herpes under vaginal förlossning ökar när det finns sår.

Previous:nothing Next:Vad är allergen hinder för en madrass?

Relaterade artiklar


 • effekterna av körs på en quadriceps sena
 • information om naturlig familjeplanering
 • Hur man förbereder en IUI & chanser öka
 • inte varm mjölk sover hjälp ?
 • hur man håller kontakter av att hålla på fingret
 • övningar för att musklerna tonen tillbaka
 • vad betyder synskärpa 20/30 betyda ?
 • barndom öronproblem
 • hur man kan förstå ADD och ADHD
 • gammaldags sätt att stoppa hosta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com