hur man bestämma vad man ska göra när din tandläkare säger att du behöver mer än en tid för rengöring av tänder

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-06
Har din tandhygienist eller tandläkare säga att du behöver mer än ett möte att ha tänderna noggrant rengöras ? Är du upprörd över detta eftersom din försäkring täcker endast två cleanings ett år ? Denna artikel kommer att förklara orsaken till ytterligare rengöring och koderna försäkring som kan användas för att få din försäkring för att täcka det

Du behöver : .
sjukförsäkringskortet
Försäkring häfte .
Diagnos kod .
Lyssna noga /Fråga ? "S.


1 .
Ta din försäkring kort med dig till tandläkarens . Också , ta med din försäkring häfte om täckning till tandläkarens och /eller telefonnummer till försäkringsbolaget. Om byrån inte vet om din tandvård täckning eller vägrar att ringa försäkringsbolaget , sedan ringa försäkringsbolaget själv . Det bör finnas ett gratisnummer på baksidan av kortet .
2 .
Fråga tandläkare eller tandhygienist för deras diagnos av tillståndet i tandköttet och insistera på en kopia av sitt komplett tandköttsfickan diagram . ( Vissa kontor inte riktigt kontrollera tandköttet , så om ni insisterar på en kopia av den parodontala kartläggning , kommer de att tvingas att göra det . ) Du kan hålla det här diagrammet för din referens så att du vet var dina problemområden . Du kommer också att kunna se i framtiden om problemområden blir bättre eller sämre . Det finns ett utrymme mellan tandköttet och tanden som kallas en " ficka ". Fickor 3 millimeter eller mindre ligger inom normala gränser . Fickor djupare än som indikerar tandköttsproblem . Men även fickor 3 millimeter eller mindre kan ha tidiga tandköttsproblem ( gingivit ) .
3 .
Bli en medveten konsument ! Lyssna och ställa frågor . Insisterar på att tandhygienisten eller tandläkaren att förklara för dig om varför du behöver extra rengöring . Under löpande förebyggande rengöring är tandsten ( kalkyl ) och fläckar avlägsnas ovanför tandköttskanten och det är dags att ta bort en liten summa från under tandköttskanten. Men om det finns en hel del tandsten under tandköttet eller om det finns en hel del tuggummi blödning , så har du en viss grad av tandköttsproblem , och din städning blir mer komplicerat . I så fall behöver man mer än en förebyggande rengöring . Du behöver en terapeutisk rengöring . Det tar mer tid än vad som tillåts i en rutin utnämning .
4 .
Har tandhygienisten visar det bästa sättet för dig att borsta och tandtråd tänderna . Det finns många olika sätt att borsta . Din borsta behov förändras över tid . Sättet du visades att borsta som ett barn är förmodligen inte så som du bör borsta nu . Borstning rengör endast framsidan, baksidan och toppen av dina tänder . Du absolut måste rengöra bakterier från i-mellan tänderna med tandtråd . Jag vet , vi alla hatar det, men det är mycket viktigt. Se till att du inte bara är vända maten ut mellan tänderna med tandtråd . Du måste tandtråd RÄTT att ta bort skadliga bakterier ! Har hygienist eller tandläkare förklara processen tandköttssjukdomar till dig . Plack är den mjuka film som bildas på allas tänder dagligen . Den innehåller en hel del bakterier som kan förstöra tanden ( som orsakar hål i tänderna) . När du inte ta bort den helt , blandar det så småningom med mineraler i din saliv och hårdnar upp i vad man kallar tandsten ( eller tandsten ) . Plack under tandköttet har mer skadliga bakterier . Förutom att förstöra tanden , det orsakar tandköttet blir inflammerat och blöder och även förstör benet som håller tänderna i ! Så småningom kommer du form luckor ( fickor ) mellan dina tänder och tandkött att även din borste och tandtråd inte kan rengöra . I så fall måste hygienist att göra djupa parodontala rengöring för att nå dessa områden . Med tiden när tillräckligt ben förstörs , tänderna lossna , och då är det dags för proteser ! Denna process kan ske snabbare i vissa människor , och betydligt långsammare i andra . Vissa människor har inte ens få blödningar , men ändå förlorar benet stöd runt sina tänder . Genetik är inblandad något, men oavsett hur mottaglig du är till tuggummi ( parodontit ) sjukdom , kommer du inte förlora dina tänder om du tar bort de skadliga plack dagligen med borste och tandtråd . Jag förklarar denna process så enkelt som möjligt . Fråga din tandläkare eller tandhygienist för att förklara din unika situation för dig . Fråga också den tandhygienist eller tandläkare för att förklara sambandet mellan tandköttet problem och resten av kroppen . Gum sjukdom är en infektion , och huvudet är inte en liten maskin som sitter ovanpå eller din kropp helt av sig själv ! Bakterierna i munnen få in i blodet och flöden i hela kroppen ! Under de senaste åren har forskare hitta relationer mellan tandköttet problem och diabetes , kranskärlssjukdom disase , respiratoriska , lever , njure och pankreas sjukdomar , liksom missfall och för tidig , låg födelsevikt spädbarn .
5 .
Begäran diagnosen kod som tandläkaren har för avsikt att använda för att lämna in avgifter till försäkringsbolaget . Det finns andra koder för rengöring av tänder förutom de som används för två förebyggande rengöringar varje år . De flesta människor vet inte ens om dessa tilläggskoder för tandköttsproblem . Om tandläkaren rekommenderar extra rengöringar , bör olika koder .

tips och varningar


 • Begäran tandläkarens att " innan auktorisera " tandvård till försäkringsbolaget innan arbetet börjar-och även före tillåta någon uppföljning rengöringar till försäkringsbolaget . Regelbundna förebyggande tandrengöring har skickats till ditt försäkringsbolag som kod 1110 . Om du bara behöver en extra städning för att du har gingivit , sedan den första rengöringen skall inlämnas som kod 4. 355 ( inledande rengöring /debridering grund av gingivit ) , och den andra rengöring ett par veckor senare efter att tandköttet något är läkt skall inlämnas som kod 1110 ( förebyggande rengöring ) . Du kan ha en co -pay . Om tandläkare eller tandhygienist säga att du behöver mer än en extra städning ( grovstädning /parodontala scaling och root hyvling ) , då dessa rengöringar för att behandla tandköttsproblem skall inlämnas som kod 4341 . När den kod används , avgifter tandläkaren en avgift för varje kvadrant /fjärdedel av munnen . Det är så försäkringsbolagen vill ha det , och det är så alla tandläkare ladda det . Det är laddat det sättet eftersom det tar mycket tid att göra djuprengöring , och ibland inte alla kvartal munnen måste rengöras på det sättet . Namnet på denna behandling låter otäckt , men det är helt icke-kirurgisk och oftast tandhygienist eller tandläkare ger dig bedövningsmedel för att området ska bedöva när de jobbar på det. Bedövningen gör dig mer bekväm så att någon inte peta runt i din inflammerad , ont i tandköttet i en timme , och narkos även hjälper till att minska blödning så att det är lättare för hygienist att göra ett bra jobb för dig . Avgiften för djuprengöring ( kallas även parodontala scaling och root hyvling ) kan vara ganska hög-ofta upp till $ 250 per kvartal i munnen ($ 1000 för hela munnen) , så insistera på att din tandläkarens skicka ett förhandstillstånd innan du inleda förfarandet , så att du vet hur mycket ditt försäkringsbolag kommer att betala , och hur mycket är ditt ansvar . Vissa försäkringsbolag betalar 80 % av detta , vissa betalar 50 % , vissa inte betalar . Försäkringen är ett avtal mellan arbetsgivaren och försäkringsbolaget , så om din försäkring inte betala någonting , då är det för att din arbetsgivare ingått avtal om det så. Många tandläkare försäkringar betalar dessa ytterligare rengöringar . Din arbetsgivare kan alltid plocka upp bättre försäkring för dig , men det kommer att kosta dig mer .
 • Låt inte tandläkarens börja extra tandrengöring tills du till fullo förstår hela kostnaden och hur stor del ditt försäkringsbolag kommer INTE täcka . Dessutom, efter parodontal behandling , kan tandläkaren vill se dig varje tre eller fyra månader för rengöring tills du har din tandköttssjukdomar under god kontroll . Dessa rengöring ska inlämnas som nummer 4910 till försäkringsbolaget ( parodontit underhåll rengöringar ) . Många försäkringar täcker upp till 4 " parodontala underhåll cleanings " ett år efter parodontal skalning /root hyvling . De flesta människor gör inte om denna täckning . Detta beror på att efter 3 eller 4 månader , olika typer av skadliga bakterier börjar samlas i dina fickor , och om fickor kan professionellt rengöras vart 3 eller 4 månader , tandläkaren kan hjälpa dig att hålla tandköttet problemen under kontroll så att du inte inte nå den punkt där du behöver opereras. Du måste dock förstå att bara du kan få problemet under kontroll genom att borsta och tandtråd plack off tänderna DAGLIGEN . ( Den extra rengöringar hjälp, men vad du gör dagligen hemma avgör om din tandlossning blir bättre eller sämre. ) Tänk på din borste och tandtråd som ett antibiotikum-det är att ta bort de bakterier som orsakar sjukdomar i tandköttet och är möjligen orsakar problem i kroppen som en helhet . Tandläkaren kan också rekommendera andra prylar för att borsta tänderna . Varje situation är unik , och han kan eventuellt rekommendera mediciner . Om ditt tandkött problemet är avancerad , kan han rekommendera att du ser en parodontolog ( en tand specialist på sjukdomar i tandköttet ) . Eller-om du helt enkelt inte är nöjd med den rengöring du får från din tandläkare eller inte verkar få tandköttet problem under kontroll oavsett vad din tandläkare eller tandhygienist rekommendera , kanske du vill söka en andra åsikt från en parodontolog . ( Jag kommer att varna dig att det finns många allmänna tandläkare /tandhygienist som bara inte behandla sjukdomar i tandköttet. Det är tråkigt , men det krävs mycket erfarenhet och goda kunskaper för att behandla sjukdomar i tandköttet , och vissa tandläkare /tandhygienist är helt enkelt inte intresserad Genom att göra dessa förfaranden. Det spelar ingen roll om tandläkaren är i en vacker kontor eller är ordförande för sin lokala tandläkare samhället . Han bara inte får in behandla sjukdomar i tandköttet . Han kan inte ens berätta om det, eftersom han inte har kompetens att upptäcka det. Å andra sidan kan en tandläkare i en liten kontor i källaren har en tandhygienist som gör högutbildade rengöring ! Obs : Jag borde ha använt hon eller han hela artikeln
 • .

  Previous:nothing Next:hur man behandlar en utslagen tand

  Relaterade artiklar


 • lim som används för att stänga sår
 • hur att mjuka upp tånaglarna för män
 • hur man ska behandla pericoronitis
 • trånga svalg
 • hur man startar en hemtjänst hem i Michigan
 • nackdelarna med bifokala kontaktlinser
 • hur man kan hjälpa någon med missbruksproblem
 • hur man hittar en tandläkare i Kansas
 • bra sträcker ryggen
 • aktiviteter för en nyfödd för fysisk utveckling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com