hur man kan bota ihållande munsår

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-04-07
Många människor lider av munsår hitta sällan roten av problemet , hamnar frustrerade tandläkare som har liten eller ingen kunskap om problemet. Sår kan vara ganska smärtsamt och kan störa sådana enkla funktioner i livet som att äta eller borsta tänderna . Du behöver inte ge upp och leva med smärtan , eftersom det finns förebyggande och medicinska metoder för att undvika eller behandla dem
1 .
Var uppmärksam på symtomen på munsår . Dessa inkluderar en smärtsam , runda sår på tungan , tandkött eller insidan av dina kinder omgiven av ömma och svullna hud . Förlusten av slemhinnor och exponering av de underliggande nerver är orsaken till smärtan . Om det är svårt att äta eller borsta tänderna på grund av ömhet , eller salt , kryddig eller sura livsmedel irriterar insidan av munnen , är detta mycket sannolikt beror på munsår .
2 .

Börja med förebyggande metoder . Dessa fungerar bra om munnen resultat sår från en naturlig orsak , snarare än ett virus , svampar eller en bakomliggande sjukdom. Borsta tänderna minst två gånger om dagen , tandtråd regelbundet och se till att din kost är näringsrik . Besök din tandläkare regelbundet för att undvika eventuella komplikationer såsom tand varbölder , bakteriell infektion eller inflammation .
3 .
Läs orsakerna till dessa sår , som kan variera och kräver olika behandling . De vanligaste magsår orsakas av skador från att bita , ständiga irritation av hängslen , dåligt anpassade tänder eller brist på omsorg vid tandborstning . Munsår kan också orsakas av svamp ( muntorsk ) , autoimmuna sjukdomar eller herpes ( HSV-1 ). Tjugo procent av befolkningen lider av denna typ av munsår .
4 .
ihåg att de flesta sår i munnen orsakas av enkla, naturliga händelser och orsaka förlust av eller skada på slemhinnan i mun , och i allmänhet kommer att läka naturligt inom en vecka eller två . Det är bra att skölja munnen med lättsaltat varmt vatten , använd läkemedel munvatten och använda noggrann munhygien . Om du har tandprotes se till att de passar ordentligt , och få dem kontrolleras av din tandläkare regelbundet .
5 .
Besök din läkare för en diagnos om symptomen kvarstår , återkommer regelbundet eller förvärras . I de fall av svampinfektion eller herpes du kan behöva ta ett medel mot svamp eller antivirala läkemedel . Tillämpning av antiseptisk gel , kommer antiinflammatoriska läkemedel och smärtstillande mediciner stöd i behandling av ihållande munsår . Orsaken till munsår är okända, men stress , autoimmuna sjukdomar eller virus misstänks för.
6 .
Se till att du är testade för bakomliggande orsaker till ihållande munsår . Några av dessa är syfilis , inflammatorisk tarmsjukdom , cancer i munhålan och autoimmuna sjukdomar. Besök din läkare om sår blöder , smärtfri eller pågå i tre veckor eller mer . Om ett antal sår uppträda plötsligt i ett område är det antagligen på grund av stress , eller av kvinnor som det kan föras på av menstruation .


Previous:nothing Next:hur man borsta ett barns tänder

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av värmeutslag för baby
 • metoderna för att skydda testiklarna
 • metod för spädning serumglukos
 • Hur berätta om nits är döda efter en behandling
 • Hur säkra är hand saniterare?
 • anvisningar om hur man byter batteri på en zoom skoter
 • syv kroppshållning tips
 • den genomsnittliga vikten och höjden på en kvinna
 • hur man hittar en tandläkare i South Carolina
 • hur att mjuka upp tånaglarna för män
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com