hur man kan förebygga torr socket

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-04-08
Torr uttaget kan uppstå efter en tand har utvunnits ur vägguttaget . Om blodpropp i sockeln bryts för tidigt , kan en infektion start . Torr uttaget kan vara smärtsamt och förekommer hos cirka fem procent av alla extraktioner . Kvinnor, särskilt de för orala preventivmedel, är mer benägna att uppleva torr socket . Rökning ökar också risken
1
Sök en tandläkare eller muntlig kirurg som har erfarenhet av tandutdragning . Prata med din tandläkare om eventuella mediciner som du för närvarande tar , särskilt de som stör blodpropp .
2 .
Upprätthålla god munhygien före och efter ditt tandutdragning . Har dina tänder professionellt rengöras före din operation , om möjligt . Detta kommer att bidra till att minska de bakterier som finns i munnen , vilket kan orsaka en infektion i utvinningsplats .
3 .
undvika aktiviteter och mat som kan störa blodpropp ur vägguttaget . Du bör inte använda sugrör , röker, dricker kolsyrade eller alkoholhaltiga drycker , hostar eller nyser. Se till att inte störa blodpropp skyddar uttaget och hjälper till att förhindra eventuell infektion .
4 .
Applicera en kylklamp till din käke med jämna mellanrum för de första 24 timmarna efter operationen. Använd is i 15 till 20 minuter åt gången , med 30 till 40 minuter mellan applikationer. Detta kommer inte bara bidra till att minska smärtan av utvinning, men det kommer också bidra till att kontrollera svullnad och blödning .
5 .
Ät mjuk mat och livsmedel som inte kommer att lämna partiklar som kan inge i utvinningsplats . Välj mat som potatismos , puddingar eller klara soppor och undvika mat som jordnötter och popcorn . Drick klara vätskor att stanna hydrerade .
6 .
Rådgör med en tandläkare om du tror att du kan ha torr uttag. Tandläkaren kommer att försiktigt spola området och pack uttaget för att skydda området . Du kan behöva återvända till tandläkaren kontor flera gånger under de kommande veckorna för att få uttaget packas och kontrolleras . Även om de flesta fall av torra socket så småningom lösa sig själva , är villkoret mycket smärtsam under tiden .


Previous:nothing Next:hur ta hand om torra hylsor

Relaterade artiklar


 • förteckning över barn vaccinationer
 • Hur gör jag för att upprätthålla ögats hälsa från optiska illusioner?
 • Hur vet jag om kryckor är rätt inställda?
 • hur man tar emot en livlina ansökan
 • farorna med rökning tonåriga
 • göra myntverk höja mun temperatur?
 • NIH politik för barnmorskor
 • effekterna av kaffe på det kardiovaskulära systemet
 • senior verksamhet i Fox städer, wi
 • Hur konverterar jag steg på en stegräknare ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com